Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 август 2014 г.

Изпаднах в тежка сърдечна криза заради мистичната "ей-такава" папка с "доказателства" на ответницата по съдебното дяло за клевета



На изображението: картината Клевета, на италиански Calunnia, художник: Сандро Ботичели, 1495 г.

За днес в 16.00 часа е насрочено съдебното дяло за клевета, което по моя тъжба беше заведено срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова. Аз за това дяло нямам адвокат, ще се защищавам най-вероятно сам - не защото желая да се правя на някакъв позакъснял Сократ, а по други, съвсем прозаични причини: нямам пари, безработен съм, а трябва някак и да се живее покрай другото. Е, ползвам съветите на няколко адвокати, но нямам толкова пари че да им плащам за цялостно водене на делото, а плащам само за консултациите им. Знам, че е рискована тази работа, дялото е "щекотливо", а някои адвокати, и то много опитни, направо в очите ми нарекоха "проклети" този род дела. Ето какво написах тази сутрин на един такъв адвокат, който ми дава консултации по това дяло; вчера за тази цел му дадох "ей-такавата" папка, в която са доказателствата на ответницата:

Здравей, уважаеми г-н И.,

Радвам се, че така си възприел "доказателствата" на ответницата. Само те моля да не се вълнуваш прекалено, те са толкова "специални" (да не употребявам друга, по-изразителна дума!), такъв страшен негативизъм (пълно неуважение, незачитане на правата, на суверенитета на другата личност, ужасна неколегиалност, неприемане на различността и пр.) има в тях, че човек като ги чете няма начин да не се вълнува, а пък на нашите години прекалените вълнения не са полезни; ти си голям професионалист, но имаш този "недостатък", че си останал въпреки това човек - и само по тази причина си позволявам да ти дам този съвет. Аз примерно, чудна работа, след като два пъти се зачитах в тия документи, толкова силно се вълнувах, в смисъл възмущавах, че направо се разболях; разболя ми се сърцето, почна да препуска с бесен ритъм, а пък после на тази основа или по тази причина сякаш започнах да се плаша да се докосвам до мистичната "ей-такава папка"; наричам я така, защото когато директорката ми казваше че било имало "много жалби и други документи срещу теб", сиреч срещу мен, аз й казвах "А къде са тия жалби де, дай да ги видя?" и й се смеех в очите, а тя казваше: "Няма да ти ги покажа, те си стоят в една ей-такава папка, като им дойде времето, ще ги извадя, засега няма да ги видиш?".

Та затова нарекох тази мистична и така строго пазена от мен папка "ей-такава". Е, дойде времето най-сетне да извади "ей-такавата" си папка, сама я извади заради съда, щото сега трябва да "доказва" ония недопустими неща, които дръзна да стори, смятайки, че щом е властница, може да си прави всичко, каквото й се прииска. Е, не може, ще й докажем чрез съда, че живеем в страна, в която въпреки всичко така не може да се постъпва с жив човек. Това, че аз съм този човек, че съм философ и пр. не е толкова важно, то са подробности. Та думата ми беше за това, че нямам сили да се докосна до тази папка, толкова силна е негативната енергия, затворена в нея; затова те моля и ти не се увличай в четенето й, боя се за здравето ти, правя го защото вече те чувствам като приятел - щото си много добър човек! А откритието ми, че има и добри човеци като теб сред адвокатите за мен е много важно, признавам си, в един момент не вярвах, че такова нещо е възможно, прощавай, че съм имал такова отношение към професията, към заниманието ти.

А аз наистина съм си болен, сърцето ми хич не е наред - и то започна бясна да бие още първия път като миналата нощ се зачетох в мистичната папка. Вчера се наложи да ходя при лекар след срещата ми с теб, лекарят ми забрани всякакви, не само прекалени вълнения и ми нареди да лежа на леглото и с нищо да не се занимавам. Така и правих, пия си хапчетата и лежа, чета един труден философски текст, който ми действа доста приспивно. Тази сутрин се довлякох до компютъра да ти напиша ето това писмо и май за друго да пиша нямам сили. Като капак на всичко ме мъчи някак ужасен сюргюн, по турски казано, иначе стомашно разстройство, изнемощях от него, а и температура имам. Ще звъня на лекаря, на джипито си, щото днес пък е началото на съдебното дяло за клевета, да видим какво да правим; аз искам да присъствам и да участвам в дялото си, ала едва ли ще се оправя до такава степен, че да мога да се явя днес в съда. Дали ако лекарят ми забрани да излизам да не поискам с молба до съда отлагане на делото по здравословни причини? По начало възможно ли е ако едната страна, в случая аз (при това съм без адвокат), която по уважителни причини не се яви на заседанието, делото въпреки това, в нейно отсъствие, пак да се отпочне, сиреч, да се води без другата страна? Ето този въпрос много ме вълнува, моля те да ми отговориш.

Хубав ден ти желая! Бъди здрав, нека здрави да са и най-близките ти хора!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: