Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 септември 2014 г.

Путин полудя и тръгна по пътя на Хитлер: “Стига да поискам, до две седмици мога да превзема Киев!”




“Стига да поискам, до две седмици мога да превзема Киев!” Такава закана е отправил по телефона Владимир Путин към все още председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Бомбата хвърли италианският в. “Република”.

Днес германското сп. “Шпигел” публикува подробности от скандалната закана на руския президент, която всъщност е отправена към държавите членки на ЕС заради готвените от тях нови санкции срещу Москва. Очаква се те да бъдат оповестени още тази седмица. “Шпигел” се позовава на пряк свидетел от западна държава, участвал на срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС миналата събота, пожелал анонимност.

Пред 28-те лидери Барозу е казал, че е бил потресен от току що проведения телефонен разговор с Владимир Путин. Той позвънил на руския президент и изразил тревогата си от действията на руски войници, действащи извън границите на Русия. Барозу поискал обяснение от Путин за действията на страната му в съседна Украйна. Путин предприел контраатака, изричайки, че иде реч за нещо далеч по-решаващо: “Стига да поискам, до две седмици мога да превзема Киев!” Това било сериозно предупреждение към ЕС да не го провокират с налагането на нови санкции спрямо Русия. В противен случай трябвало да са наясно в каква посока биха се развили събитията.

Преди Барозу да сподели какво му е казал Путин, думата взела германската канцлерка Ангела Меркел, която била необичайно гневна. Тя предупредила, че Путин върви по посока на военна ескалация. Меркел съзирала опасност, че след Украйна също Латвия и Естония биха могли да бъдат жертви на руските планове. Намекът е, че има опасност след Крим Русия да анексира и други територии от бившата съветска империя.

Ангела Меркел отдавна предупреждава, че в конфликта в Украйна на Путин не може да му се има доверие. Дали острото изказване на канцлерката е провокирало откровението на Барозу, е без значение.

Веднага след Барозу думата взел британският премиер Дейвид Камерън. Той бил на мнение, че ЕС трябва да се откаже от политиката си спрямо Кремъл “со кротце, со благо”. Не бивало да се допуска грешката от 1938 г., когато спрямо нацистка Германия била водена политика на отстъпки и въздържание в името на избягване на конфликт с агресор. Така Камерън е припомнил горчивия урок от близкото минало...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Владимир Путин е нарцистичен социопат, вероятно с посттравматичен стрес от детството и тежки сексуални проблеми. Такива хора са изключително опасни и неконтролируеми.

Анонимен каза...

Трябва да се спре с повърхностните анализи. Путин не е „полудял“ в пълния смисъл на думата, понеже действията му следват своя собствена, макар и перверзна логика, която Западът не разбира или разбира само отчасти. Тук даже не става дума за класически имперски амбиции. Русия продължава да има глобални амбиции и Украйна е само част от плановете й. Комунистическата стратегия за световно господство явно навлиза в решаваща фаза. Русия обаче, за разлика от Германия след 1933, не се управлява еднолично от Путин, а от колективно стратегическо ръководство, от нещо като секретно Политбюро, на което Путин е само инструмент.

Тъй като Русия има план и стратегия и мисли 10 хода напред, а Западът няма такива и реагира ситуативно, Русия вероятно поне на първо време ще има успех с плановете си. В крайна сметка обаче руските (и китайски) амбиции за световна хегемония няма да донесат нищо добро на човечеството, а само страдания, разрушения и кръв, но светът явно вече е тръгнал по този път, от който сякаш няма връщане. За съжаление в човешката история винаги е имало агресори, които не се спират пред нищо.

Ангел Грънчаров каза...

Говорите наизуст, повтаряйки догмите на конспиративизма, не е истина това, че комунистите имали стратегия и били мислели с 10 хода напред в сравнение със Запада; ако поне малко мислеха, нямаше да правят глупостите, които правят. Знаем каква беше съдбата на всички планове на комунистите за световно господство, същото ще се случи и със сегашните им планове. Цялата работа е, че историята не се прави по планове, историческият процес си има своя логика, следваща логиката на самия живот, на естеството на нещата. Това комунистите не го разбраха и няма да го разберат, което и предопределя краха на всичките им разсъдъчни построения. Станал сте конспиративист,понеже не разбирате тези неща. Комунизмът е чист волунтаризъм, разчитащ на произвола и игнорирането на цялото естество на живота и историята, което обуславя тяхната пълна неадекватност на тези последните.

Анонимен каза...

Почти всичко, което казвате, е вярно, но сте сбъркали адреса. Не го казвайте на мен, а на комунистите. Не аз съм конспиративист, защото не аз конспирирам, комунистите са конспираторите, аз само разкривам конспирациите им. Историята наистина не се прави по план, но комунистите това не го разбират или не искат да го разберат и затова следват план или си мислят, че следват план и резултатът от тези техни планове ще е катастрофален за човечеството. Накрая наистина може все пак да победят свободата и демокрацията, но цената ще е ужасна: кръв и разрушения в невиждан глобален мащаб. В Кремъл наистина седят психопати, обладани от мания за световно господство на всяка цена. Украйна не е спонтанно хрумване, а част от сложен многоходов сценарий с цел глобална хегемония, но това хората просто не го разбират или се успокояват наивно като Вас, че по силата на естествения ход на историята тези планове ще се провалят. Те наистина може и да се провалят, но преди това ще причинят неимоверни страдания на човечеството. Само че няма смисъл от предупреждения, понеже някои хора дори когато започнат да падат бомбите и ракетите, ще продължават да отказват да приемат реалността.

Анонимен каза...

Грънчарски не се интересува от аргументи. Само от емоции. Като жена.

Ангел Грънчаров каза...

Оня, който така е привързан към комунистическите (кагебистките) конспирации и се опитва да обяснява процеса на развитието чрез тях е в плен на конспиративисткото мислене. Даже на моменти твърдите, че бъдещето на човечеството било... комунизмът, което е смехотворно, може части от човечеството да се поддадат на комунистическата лудост, но слава Богу с цялото човечество това няма как да стане. Комунизмът изпусна моментите, когато можеше да постигне господство, той беше много силен, но САЩ с цялата си мощ провалиха плановете за комунистическа експанзия по цялото земно кълбо. Корея, Виетнам, Куба и пр. са жалоните на оня тежък процес на отпор от страна на свободния свят, който възпря комунизма, който пречупи комунистическите ламтежи по световна хегемония. Сега путинска Русия е джудже в сравнение с някогашния СССР, пък е изолирана от целия свят, само четири-пет побъркани диктатори се вслушват в призивите на Путин. Но че комунисто-путинистите могат е сега да предизвикат много зло, кръв, мъки и страдания за цялото човечество, в това аз също не се съмнявам. Та те някога нещо друго изобщо правили ли са?