Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 септември 2014 г.

Днешната невидима и „тъмна” предизборна кампания ни води право натам, към тъмното



Бойко Борисов очаква предложения с пура в ръка. Снимка Веселин Боришев


На Борисов, ухажван отвред, му остава само да запали пура и да си пита ухажорите: "Ти какво даваш?"

ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ

Всички усетиха, че тази предизборна кампания не е като предишните. Както каза мой познат, германски журналист: „По нищо не личи, че идват парламентарни избори”. Със страшна сила в публичното пространство виси въпросът: "Защо няма кампания"? (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Много добра стаия на Е. Дайнов! няма да коментирам прпичините за вялата кампания - те са от ясни по-ясни. На друго ще наблегна:

"Ако да – ставате личност и институцията заработва. Ако не – не ви разпознава, макар институциите да са градени именно с цел да обслужват хора, които не разпознават."
Жестока и тъжна истина за отношението на българската държава към българина!

Анонимен каза...

Бойко ще ви пердаши и леви, и "автентично" десни :D

Анонимен каза...

Хаха, никой нищо няма да пердаши, защото няма нищо за пердашене, няма леви и десни, предни и задни, горни и долни, а само едно: БКП. А БКП няма никога да се самонапердаши.

„Стратезите“ вече са решили, че или веднага след изборите, или малко по-късно ще има „правителство на историческия компромис“, т.е. широка коалиция между „леви“ и „десни“, което в крайна сметка пак ще е коалиция на БКП със самата себе си, но и тя, разбира се, ще се провали с гръм и трясък, понеже на мафията няма да й стигнат и 241 депутати, за да управлява що-годе нормално и същите олигархични кръгове ще продължат да спъват България и реформите. Само че и за времето след програмирания провал кукловодите вече са предвидили как да баламосат българския народ, защото те мислят 10 хода напред, само и само да не допуснат истинските реформатори от ДСБ на власт. Комунистите са майстори на конспирацията и разрушението, виж, нещо добро и конструктивно за България и света от тях не може да се очаква.
Така че засега светлина в тунела не се вижда.