Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 октомври 2014 г.

За петата колона на Русия у нас лъжата е като слънцето и въздуха за всяко живо същество



Нов удар право в десетката на Иво Инджев:

Петата колона в България без МОЧА (Монумента на окупаторската червена армия) е като Русия без Путин в момента - сирота в лапите на разюзданата западна демокрация, жадна да наложи свободата и достойнството на нашите братски (по нещастие) народи.

В „чистата” политика е твърде трудно да изобличим всички кандидати, напиращи да ни управляват. Но за успешната съпротива срещу една толкова високо стърчаща, основополагаща лъжа, като монументалната декларация на продължаващата съветска война срещу историческата истина в България, имаме шанс, но при две условия: достъп до масовите медийни трибуни и слизане на сдържащия „фактор Борисов” от монополния пиедестал в дясното политическо пространство.

За петата колона лъжата е като слънцето и въздуха за всеки народ. Тук тя марширува в крак с московското време и явно се притеснява да не се утвърди западния изгрев и да не настъпи източния залез над постколониална България.

Цитатът е взет от: Петата колона в крак с времето по часовника на Кремъл, автор: ИВО ИНДЖЕВ

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

а десницата без Бойко е като западът без САЩ. Може да не са толкова изискани, ама без тях комунистите ще ни тупат като брашнен чувал