Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Задачата ни е: да не позволяваме на подкупните местни еничари да отворят портите на българската крепост, привлечени от даровете на задунайците


Из: Руската газова при(ма)мка, Автор: ИВО ИНДЖЕВ

Българските медии забелязаха, че цените на петрола на международните пазари падат драстично, но не и цената на бензина у нас. И от това няма кой да направи политически въпрос или дори протест, както стана с цените на тока. Защо?

Понеже сега текат преговори (за съставяне на правителство) да си преговорим и ние поучителната история как се стигна до падането на правителството на Борисов.

Искрата на бунта тръгна с палене на сметки за ток - вярвам, напълно спонтанно. После спонтанността беше оседлана от всякакви „исти” (социалисти, атакисти и други свързани с тях агитатори срещу западните електромонополисти). Накрая пожарът ловко беше овладян от адресата, от самия Борисов, който избяга от него, за да избегне и галопиращата амортизация на собствения му образ на пожарникар, охлаждащ страстите с маркуча на предсрочните избори.

Гасенето на пожар чрез бягство от него не е уникален принос в световната политическата пожарникарска практика, но е хватка, която не бива да забравяме.

Преди онзи токов удар срещу властта на Борисов имаше и протести срещу високите цени на бензина. Да сте чули обаче това предизвестие за червения картон за тогавашното правителство да е атакувало могъщия руски монополист и бензиноразпределител в България (по аналогия с електроразпределителните дружества)? Нямаше такова нещо. Няма и в момента, когато медиите започнаха да се тюхкат за падащите цени на петрола и стабилно високите цени на бензина за българския потребител.

Организаторите на протестите срещу високите цени на тока няма как да посегнат на най-милото на петата колона тук - на руския монопол върху снабдяването на България със суровини за енергетиката. Това не са ви някакви презрени чехи и австрийци - отзад наднича самият Путин, а в средите на петата колона не е възможно да възникне дори мисълта от протести срещу тяхното божество от Кремъл...

... С обходната си маневра от запад Путин засилва натиска върху България. Ще видим доколко сръбските съседи ще отстъпят в предверието на своето така желано членство в ЕС, където българският глас тежи много повече в европейския хор, отколкото при соловите акции на софийските продажници. Ето защо те трябва да бъдат системно изобличавани за тяхната лакомия и за готовността им да (у)служат на Путин.

Почти като султан Сюлейман руският Владимир Великолепни напира към Европа през Белград, но този път България не е сгазена предварително от ордите му. Напротив, България както никога преди, е интегрирана в европейската отбрана крепост на пътя на антиевропейския завоевател, а Сърбия се оказва в ролята на антиевропейско предмостие. Задачата ни е да не позволяваме на подкупните путински местни еничари да му отворят портите, привлечени от даровете на задунайците.

Българите, малко на брой, но решителни в действията си, са преградили Шипка и са спасили Русия от военна катастрофа в Плевен през 1877 г. и от поражение във войната - това е легитимният патриотичен отговор на наглите руски настоявания и днес да им пълзим в краката (по израза на Жириновски).

Може да са малко опълченците, които „прохода бранят”. Но са достатъчно, за да направят бент срещу „Южен поток”, чрез който Путин иска не само да удави непокорната Украйна, но и да хвърли още една газова прим(ам)ка на Европа. В преносния смисъл Владимир Великолепни се опитва да взриви с корупционен барут досущ като османците, които подкопавали крепостните стени, за да ги вдигнат буквално във въздуха и сред руините да плячкосат след това поредното си завоевание.

Щом сме спасили Русия от поражение, защо да не можем да се отплатим и на Европа, която само броени години по-късно спасява България с единодушната си подкрепа за българската независимост пред надвисналата пряка опасност от руска военна окупация, замислена от руския император Александър Трети Българомразец през 1886 година? (Прочети ЦЕЛИЯ ТЕКСТ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: