Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 ноември 2014 г.

Нека ви се подиграват комунистическите навлеци, заслужили сте си го!



На 25-тата година от "края на комунизма" и началото на демокрацията Тодор Живков-"Джуниър" се разхожда по къси гащи и ви се лези просташки от екрана на телевизора: егати кича! Но нека да ви се подиграват, заслужили сте си го: щом сте толкова търпеливи спрямо наглостите тия комунистически навлеци - сякаш сте говеда, а не човеци, не и граждани!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Просто кръгът се затвори и преходът свърши.Резултатите от 60 години комунистически експерименти са на лице.

Стоян Петров

Ангел Грънчаров каза...

Защо 60 години? 45 + 25 прави таман 70 години...

Анонимен каза...

Снощи, един от Монтана му скочи, и ако Тошко продължи с наглостта си, в скоро време ще му строши врата.

Анонимен каза...

Ама как така, тук трябва да има някакво недоразумение, та нали комунизмът, както учи и Ангел Грънчаров, рухна и изчезна преди 25 години, а България в момента се управлява от антикомунистическо правителство! Да не би да става дума за конспиративизъм или за пропаганда на КГБ? Какви комунисти четвърт век след падането на режима? А да не би рухването на комунизма все пак да е било фалшиво, инсценировка и част от някакъв по-голям план? Боже опази, това може да го роди само извратеният мозък на другар-носталгик или пропагандист на КГБ, слуга на Москва. България днес е свободна, просперираща страна, член на НАТО и ЕС и всеки, твърдящ нещо друго, или не разбира нещата, или е злостен комунист.

Анонимен каза...

Комунизмът е не лечима болест.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, нали ще качите предаването от вчера в YouTube? Все още го няма.

Ангел Грънчаров каза...

Ще кача предаването съвсем скоро...