Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Синдикатите се опитват да сринат и крехките наченки на справедлива пенсионна реформа




Истината е проста – в името на краткосрочни политически интереси, синдикатите предлагат да сринат дори крехките наченки на справедлива пенсионна реформа към по-голяма тежест на личната спестовност, избор и конкуренция. Отново всичко се върши „в името на народа“ и наистина част от политиците, пенсионерите, инвалидите, безработните и фалшивите инвалиди ще бъдат щастливи 2-3 години, докато не бъдат изхарчени прехвърлените от фондовете към НОИ пари. А след това НОИ просто ще се срине тотално, пенсионерите ще бъдат заковани на минимална държавно-субсидирана пенсия, работещите в напреднала възраст ще са загубили всякаква надежда за приемлива пенсия, а младите ще си затвърдят мнението, че няма абсолютно никакъв смисъл да се занимават с политика, избори и демокрация. И ще продължат да хващат пътя към държави, в които популизмът не властва. Кои са тези държави ли? Богатите държави по света.

P.S. Приятели, тъй като пропагандата на КНСБ е много сериозна във всяко измерение, моля тези от вас, които са съгласни със систематично изложените ми аргументи против предложението на синдикатите, да споделят статията, за да може и вашите приятели да се информират. Благодаря ви.

Vlado Karolev

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: