Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Един хубав виц в светлината на толкова актуалния гръцки порив към комунизма



Сещам се за един стар виц, номиниран за "Златна решетка" през ония години:

Седели на границата гърче и българче и се дразнели.

Гърчето: Вие си нямате тооок!

Българчето: Вие пък си нямате комунизъъъм!

Гърчето малко посмутено: Да ама ние можем да си построим комунизъм!

Българчето: Ами тогава и вие няма да имате ток.

Начи, сега за нас майтап, за тях живата истина, казвам ви! Само да ги оставят тези да поуправляват една година...

Припомни ни тоя виц: Aldin Dimitrov Aldinov

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ако Европа беше на място, отдавна да е прекратила всички опити за „спасяване“ на Гърция и еврозоната, още повече че те са безплодни и само усложняват ситуацията. Не може да се спасява неспасяемото. Всъщност усилията за спасяване на еврото въпреки тяхната неадекватност в някакъв смисъл заслужават дори уважение, въпреки че накрая вероятно ще се окажат напразни. Ако европейските политици бяха обаче докрай честни и доблестни, би трябвало да кажат:

"Скъпи приятели, да се греши е човешко, а политиците са също само човеци. - Да, въвеждането на еврото беше капитална грешка. Затова сега би трябвало да демонтираме еврозоната. Това обаче би било свързано с огромни рискове и сътресения, а ние нямаме тази смелост. Затова ще се опитаме с палиативни мерки да отложим неизбежното максимално дълго, такъв е по-лесният път в политиката - нека лошите неща се случат утре, а не днес. Нашите усилия за спасяване на еврото накрая вероятно все пак ще се провалят, а сгромолясването ще е още по-страшно, отколкото ако сега веднага разпуснем еврозоната, но за съжаление нямаме сили и смелост за друго решение.»

Анонимен каза...

АХАХАХАХАХА

Анонимен каза...

Освен тока, може и портокалите да им свършат. Или да станат с купони

Ralitza Kovacheva

Анонимен каза...

Не само тока и портокалите, ами забравихте лимоните и зехтина!

Chavdar Kamenarov