Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 март 2015 г.

Новата книжка на списание ИДЕИ ще бъде посветена Албер Камю, мой любим философ още от юношеството ми



“Ако се позова на разума мога да кажа, че абсурдът не се състои в човека… нито в света, а в тяхното общо присъствие.”

Албер Камю

Между другото съм длъжен да съобщя, че новата книжка на списание ИДЕИ (която подготвям за печат в момента и която трябва да се появи към края на април) ще бъде посветена на точно този мой любим философ още от юношеството ми. Ще го почета не само с портрет на корицата на списанието, но и с доста текстове от него самия, а също и за него.

Ще ми се да направя една много вълнуваща книжка този път. Защото Камю наистина е един от най-човечните философи, които заслужават не само респект, но дори и обич...

„…В една вселена, внезапно лишена от илюзии и светлина, човек се чувства чужденец. Това изгнание е безнадеждно… Именно това разделяне на човека от неговия живот… е усещането за абсурда.”

„Аз се бунтувам, следователно ние съществуваме.”

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров, Грънчаров, печални ми Грънчаров: ти наруши една божия заповед, започна да даваш на свине... бисери - и свинете те погнаха! :-) И са на път да те смажат. Ти сам си си виновен за това. Казано е: не давай на свине бисери...... :))))