Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 април 2015 г.

Малка дискусия по проблема за отношението между тъй съблазнителните за някои "академични пагони" и... философския дух


Преди доста време в едно писмо в моя защита, изпратено ми от колеги-философи от Института по философия към Украинската академия на науките (с тях съвместно издаваме международното многоезично научно-теоретично издание на списание ИДЕИ), та в това писмо на едно място те са употребили израза "професор Грънчаров". Минаха години, и ето, комуноидно-рублофилските тролове в интернет, които са прикрепени към моя милост, изровиха този "компромат" и започнаха да го развяват като непрани дълго носени гащи, видите ли, Грънчаров е излъгал украинците че е "професор" и прочие. Реших да им отвърна, щото тук се крие общо взето интересен проблем; ето каква дискусия се получи по този повод (вземам само репликите, които имат отношение по проблема, другите задявки, личностни и политически, отклоняващи се от темата, съм ги пренебрегнал):

Albert Stoev каза: Кажи Грънчев, кажи сега, как стои тезата с "професурата" или в тая област си като студент, който е "висшист" както казват бабите, ама само дето не си е взел държавния изпит!?

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Stoev, аз съм поне десет пъти професор, толкова много научни трудове имам, че ако съм искал да ставам професор поне десет пъти най-малко щях да бъда такъв. Но не ща. Това не ме вълнува. За твое успокоение ще кажа, че в други страни под "професор" разбират не само академична титла (или университетски "пагон"), а именно преподавател, учител и пр. Между другото такива като мен, които не са ламтим за каквито и да било титли, сме много: Сократ, Платон, Аристотел... да продължавам ли? ... Христос... и т.н. ... Ние дето сме без титли сме голема работа, вервам, ще го оцениш това! :-) А иначе не ти пречи да идеш да запалиш една свещичка пред гения на проф. Божо Д., примерно, той ти е идол, нали познах? :-)

Albert Stoev каза: Събиращите прах словоблудства, отразени върху хартия били научни трудове?????? Величав като този:


Ангел Грънчаров каза: Таваришч Stoev, а Ваша милост написала ли е нещо? :-) (Освен доноси!) Дайте да видим нещичко написано от Вас? Едно поне заглавие дайте...

Albert Stoev каза: Така де, не смятам че греша и по отношение на известното приемане на думата "професор" в другите страни, но и тук нещо ти куца, като че ли го оспорват точно това значение и съдебните органи!! А за написването, с твоя помощ Грънчев и с твоите плагиатски ръчички ще издам книжка (но на нея ще стои твоето име разбира се "Хамелеоне"). От такива книги аз се гнуся, но ти декларираш "професорско ниво" чрез подобни и все пак защо допусна да те напишат "професор", защо не поправи грешката на "украинските другари", от тщеславие ли? Доноси за кого и пред кого, та ти очевадно живееш другарче Грънчарче в далечното вече минало (а и кой ли се интересува пък от теб, аа... аа забравих за европейската и международната преса, нали така беше казано)? Би предизвикал известен интерес, ако подадеш малко информация за "демократичното" си родословие или ако ни подхвърлиш стръв с някакво твое "псевдонимче" от рода на това на духовната ти дружка агент "Ивайло"!!

Ivan Marinov каза: Какво са смейш, Аче, ако хората тръгнат да пишат като теб, по-добре ще е литературата да изчезне.

Велислав Алтънов каза: Е, професор Грънчаров, май се изчерпаха градивните аргументи на червенотиквените ви опоненти? О, какви неща говоря аз?!? Русофилски предатели Български и "градивни аргументи"?!? Някой да е съзрял такива измежду ПОТОЦИТЕ им логорея, с които спамят в и-нет пространството?!?

Albert Stoev каза: Би ли ни изяснило "ЗЛАТО" ненагледно, мамино по научно му така, или по протестантски връзката между ПОТОЦИТЕ и логореята, а дали няма и "дискретна" форма на логореята (обръщам специално внимание "в технически смисъл"). Браво Златарски, още една червена точка за котерията, още един "златен гвоздей/репер за съвършенство" - Грънчаров беше признат за "професор" от още едно научно "светило ли е кандило ли е не се знае"!!

Ангел Грънчаров каза: Г-н Алтънов, аз лично предпочитам да ме наричат и да ме знаят хората само като "Ангел Грънчаров" или, примерно, като "философа Грънчаров"; изобщо не ме вълнува да се стремя да ме наричат "проф. Грънчаров" и пр. И в моето възприятие е значително по-солидно да те наричат "Ангел Грънчаров" (примерно на мен лично ми звучи съвсем извратено към Сократ, истинския, някой да се обърне с... "професор Сократ" или "професор Платон", това последното е пълна изгъзица според мен!). Да, ама ето, комуноидите мислят съвсем иначе, наопаки. Както и да е. Комунистическият идиотизъм е вездесъщ...

Albert Stoev каза: "Философа Грънчаров" било добре (а без това "философа" отпред се чувстваш "никой" ли, слабост ли чувстваш, нямаш нещо да те подпира ли). Като чуя как ми се представя някой, примерно "доктор Кехайов", веднага ми иде да го попитам като се е родил, дали майка му го е кръстила "Доктор", та и твоята работа е такава!? Ама толкова ли е неорентиран тоя другия хамелеон, мамин "Златарски" де, та и той прихвана "професор" от украинските спомоществователи или пък нещо ти се подмазва от икономически интерес, да му сложиш някое "линкче" в свръх популярната си и населена страница, та и той да се облажи, да понабере повече клиентела за проповедите си протестантски, че там имало и кутия за дарения (така чух, може и да не вярно). Че напоследък на тия БАН-аджии много им орязаха финансирането, особено на измислените, псевдонаучни дисциплини (говори се че много от тях ще ги ликвидарат, но "ученият" няма да има проблем (ученото си е учено, нали), сигурно има шофьорска книжка, за таксиджия ще стане (ако разбира се овладее бесовете си, понеже там има тест за психологическа устойчивост, от лудницата де), защото като му гледам специалността освен таксиджия и общ работник в строитеството за друго не става (само че там се иска яко бачкане, на тоя "аристократичен безделник" това състояние му е непонятно, а и гръбчето и ръчичките му са изнежени).

Ангел Грънчаров каза: Таваришч Stoev, казах да ме възприемат като "Ангел Грънчаров" ми е предостатъчно, името ми стига (аз не се крия като мишок зад измислени фалшиви имена и снимки - както примерно прави комуноиден мишок като теб). А път това "философа Грънчаров" го написах, признавам си, за да те ядосам, щото добавката "философа" е излишна: който знае кой е Ангел Грънчаров, той добре знае, че съм философ. Че съм философ се знае и то си ми личи! :-) По същия начин е глупаво да се казва "философа Сократ", просто е излишно, а пък аз имам честта да съм наречен от една височайша административна особа "пловдивския Сократ", което, не крия, е особена чест за мен. :-) А тия, дето обичат да слагат титлата си до името сякаш тя е нещо като патерица на очебийната им личностна недостатъчност, аз нямам какво да добавя, така е: то е израз на стремеж да компенсираш нещо, което го нямаш.

Примерно разни професори по философия много често нямат, горките, философски дух, затуй титлата "професор", и то по философия, за тях е именно илюзорна, фалшива компенсация на онова съдбовно важно, от което са лишени. Разбира се, има професори по философия дори и у нас, които имат и философски дух, примерно Цочо Бояджиев, Сергей Герджиков, Калин Янакиев, Любен Сивилов и други такива, хора, които познавам, уважавам, ценя отдавна. Това е рядко щастливо съчетание.

Аз за себе си обаче съм избрал тази съдба: да се задоволявам с философския си дух, той ми е предостатъчен, а титлата просто не ми е нужна, пък и нямам желание да компенсирам нещо, което ми липсва. Между другото, направих забележка на украинските си приятели, писах им, че имам стара научна титла "старши асистент-професор", само до това ниво съм дорасъл в "академичната йерархия", те обаче ми заявиха това, че са употребили думата "професор" като равнозначна на "преподавател". Нямам комплекси по този повод и затова повече не съм го преживявал този момент, ала ето твоя милост явно силно се е впечатлила. Но то няма как да е иначе, вие, комуноидите, само за пагони мислите и потайно копнеете! :-)

Апропо, да си повторя въпроса, който явно Ви е супер-неприятен: Таваришч Stoev, а Ваша милост написала ли е нещо? :-) (Освен доноси!) Дайте да видим нещичко написано от Вас? Едно поне заглавие дайте...

(ЗАБЕЛЕЖКА: Дискусията, тъй да се рече, продължава; ако има нещо интересно ет нея, може и да ви информирам, пък и вие сами можете да се включите към нея, ако проблемът ви вълнува, на ето този адрес, което ме освобождава от обещанието аз да ви информирам пак за нея.)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: