Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 юни 2015 г.

Да се посмеем малко над титаничните гръцки нещастия!


Моето голямо гръцко порно

Всичко започнало преди 20 години, когато подли мустакати европейци по хавлиени чорапи решили да прелъстят убавата Гърция. Почнали да я замерят с милиарди. Фърлят, фърлят, а бай грък прикляка да се предпази, щото е почтен и не иска такива работи. Така се родило сиртакито.

Обаче в некъв момент парите почнали да попривършват, та от тогава в таверните фърлят салфетки. А бай грък продължавал да се пази и викал:

"Аааа, не ста ас милиарди, искам да си работя тук поцтеницко, да си пластам данъците, да си пластам социалните, пък ако остане, квото остане, сте си го инвестирам и сте видим..."


Обаче бай немец подъл и крещи:

"Найн! Земи тука тоа милиард и стига си работил!!! Стани фиктивен държавен чиновник и ето ти още един милиард. Шнелер, шнелер. Заробвам те, гръко, преяж с милиарди и не плащай нищо никога! Ооо, яяяя, не ми връщай парите никога, харесва ми, оо, яяя..."

Накрая всичко завършило с големото чупене на порцелан, който обаче се оказал фалшив.

Коментар на Kapka Todorova

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Няма друга страна в ЕС, която да е била така щедро финансирана и да е получила повече благинки от съюза от Гърция, която винаги е живяла далеч над възможностите си и продължава да се опитва да го прави. Истината обаче е, че самият капитализъм е достигнал една абсурдна фаза в своето развитие, която е по-добре да бъде определена като „кредитизъм“. Гърция просто е един особено драстичен пример и като особено слаба икономика изгърмя първа. В действителност повечето развити страни начело със САЩ не се различават от Гърция и скоро това ще стане пределно ясно.