Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 24 юни 2015 г.

В образователната сфера: почти нищо не се е променило, мъртвилото е все същото!

Една моя статия от преди три години, която точно отразява и ситуацията с приемането от Парламента на сегашния "още по и дори най-нов закон за образованието" - почти нищо не се е променило, мъртвилото е все същото:




КРАТКО ДОПЪЛНЕНИЕ: Като казах, че почти нищо не се е променило, съгреших, променило се е нещичко. Ето, примерно, промяната, която се е случила примерно с мен, авторът на тази статия: вече година откакто съм уволнен от работата ми като преподавател по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив, старателни бюрократи ме уволниха по такъв параграф, че фактически съм лишен от преподавателски права (!), приключи обезщетението ми за безработица, вече съм без никакви средства за съществуване, водя два съдебни процеса за да си върна правата и да получа реванш, да се върна на работа, но на тия съдебни процеси краят им не се види, примерно тия дни, след като Окръжен съд отмени заповедта за моето уволнение, администраторката на ПГЕЕ-Пловдив обжалва неговото решение пред Върховен касационен съд (!!), а там делото ще се води неизвестно колко време. Тъй че, промени, разбира се, има, но в една крайно интересна посока, нека всеки сам решава каква е посоката. Такива като мен, хора, които искаме и работим нещо истинско и смислено да бъде направено в изцяло катастрофиралата система, вече сме извън нея, та агонията й да продължава необезпокоявано. "Врагът трябва да бъде унищожен без никаква милост!" - този е лозунгът, който кънти в нечии бюрократични глави, чиито съзнания са на нивото на 30-те години на ХХ-век, и то в сталински СССР. Толкова. Приятен ден ви желая! И приятни размисли - дами и господа мислещи сънародници!

Ако има проблем когато желаете да увеличите изображението, та да е удобно за четене, кликнете ето тук, тогава изображението ще може да се увеличи и чете...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: