Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 юли 2015 г.

За първи път в историята на България ученици - но не български, а италиански - се поклониха в памет на жертвите в концлагера „Белене” на остров Персин!



Част от италианските ученици доброволци от Милано по време на поклонението на Втори обект на бившия концлагер „Белене”. 26 години след краха на комунизма в България гимназисти посещават организирано едно от местата за памет към жертвите на комунистическите репресии в страната | Снимка: Културен център „Евгений Босилков”.


За първи път в историята на България ученици се поклониха в памет на жертвите в концлагера „Белене” на остров Персин. Събитието се случи тази седмица, а участниците в него са гимназисти, но не от България, а от Италия.

Учениците от Италия са организирани от енорията на гр. Милано в Италия, водени от отец Алесандро Фузети. „Те бяха на едноседмично посещение в Белене по моя покана”, съобщи пред desebg.com Паоло Коретзи, енорийски свещеник в крайдунавския град. Нито едно от тях не е посещавало България преди това.

Първото по рода си събитие стана факт 66 години след създаването на най-големия лагер „Белене” за политически противници от комунистическия режим у нас през 1949 г. и 26 години след краха на тоталитарното управление на Българската комунистическа партия.

ЕДИН НЕОБХОДИМ КОМЕНТАР: Питам: Трябваше ли италиански католически свещеник да организира първото посещение на ученици (италиански) в мястото на Българската Голгота и мъка - Белене? Как се формират личности, граждани и демократи - за да няма злокачествен Преход като българския? Къде е Българската Православна Църква? Въпроси без отговори!

Нека не се възмущаваме евро-либерално тогава, когато 18-годишни пребиват 3-годишно дете, когато открадват 4 милиарда и няма наказани, когато се продава всичко и всеки...

Жалко за България, днес не я заслужаваме!

Написа: Miroslav Dochev

ДА ДОБАВЯ И АЗ, АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ, нещичко към горното, което изцяло споделям: Какво означава и показва това, че ето, за вече повече от 25 години нито един учител от нашенската образователна система не се сети да заведе ученици на поклонение в концлагера БЕЛЕНЕ? Давате ли си сметка какво говори и показва това? Сами си правете извода що показва, близко до ума е, аз няма да ви давам наготово този извод...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Като не ги водят учителите им или българските свещеници, да ги заведат родителите им. Кой ще възроди "Съюза на българските национални легиони"? Това беше една младежка чисто патриотична организация. Създателите й бяха противници на "левите" идеи, с които московските агенти тровиха съзнанието на ученици и студенти. След 9-ти я обявиха за фашистка за да унищожават години наред членовете й по затвори и концлагери.

Ангел Грънчаров каза...

Да, позорно е това, че и родители не заведоха децата си да се поклонят на жертвите на комунизма. Учителите също не заведоха учениците да разгледат концлагера БЕЛЕНЕ. Това също е позорно!