Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 юли 2015 г.

Очевидецът, участникът в ония събития Осман Октай потвърди основните тези в моите книги за случилото се през прехода



... Илия Павлов беше вече взел всички ключови обекти на Балкантурист от времето на комунизма. Когато настъпи банковата криза при Жан Виденов, дойде Иван Костов, който обяви война на Мултигруп и в офисите на компаниите на Павлов влязоха баретите. Комсомолците от 200 до Г13 се редуцираха до седем души в клуб „Възраждане. Там влязоха Васил Божков, Емил Кюлев, Илия Павлов, Борислав Дионисиев, Добромир Гущеров, Петьо Блъсков, Тошо Тошев и Радосвет Радев. Те бяха в основата Ахмед Доган да напусне ОДС след падането на Виденов. Искаха чрез Сокола да управляват Костов, тъй като не очакваха, че ОДС ще спечели повече от 120 мандата без ДПС. Тогава през 1997 г. се сложи началото на Обединение за национално спасение, в което участваше Доган, Димитър Луджев, Венцеслав Димитров, Милан Дренчев и т.н. Лично тогава те отидоха в Мадрид при Симеон Сакскобургготски, който се подписа на техен плакат и го обявиха за свой патрон. Още тогава започна офанзивата срещу Иван Костов. Всички виждаха, че БСП е слаба и няма да спечели изборите през 2001 г. и ОДС отново ще спечелят. Илия Павлов и Сокола се опитаха да направят преврат на Иван Костов. Когато обаче той ги разкри, уволни министри. Тогава стана и разривът му с Христо Бисеров, тъй като групировките бяха проникнали до подобни близки до Командира хора. Останалите също лъснаха – Богомил Бонев, Александър Божков, Стефан Софиянски, Евгений Бакърджие и пр. Затова, за да не стане отново Иван Костов премиер през 2001 г., на 6-и април беше доведен царят. Но за да не стане нова грешка и да не спечели повече от 120 мандата и за да могат да го контролират, бяха направени дублиращи партии на НДСВ, които откраднаха между 5-10 мандата на Симеон.


... Като направиха правителството НДСВ и ДПС през 2001 г., постепенно Ахмед Доган и Илия Павлов превзеха цялата власт. Останалите членове като Радосвет Радев, Добромир Гущеров, Тошо Тошев, Васил Божков и т.н. отидоха обидени към страната на новоизбрания президент Георги Първанов. Негово предимство като държавен глава и неговата власт беше, че назначава шефовете на службите. Това доведе до отстрелването на Илия Павлов, който си мислеше, че контролира всичко в държавата и стана арогантен. Вторият след него беше Фатик, който беше другият силен човек на Доган и контролираше криминалните елементи в ДПС. По-късно хората на Доган си върнаха, като ликвидираха Емил Кюлев. Гущеров остана жив, защото играеше неутрално, както и Васил Божков. Тошо Тошев пък си получи индулгенция от тази война, когато номинираха с негова подкрепа Ахмед за орден „Стара планина“. Парите на всички тези хора са от фалиралите банки.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Факт: чрез мислене, чрез вникване чрез помощта на интуицията и на разума истината може да бъде разкрита и постигната!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Едва ли хора като Осман Октай ще ни кажат истината, драги Грънчаров. "Бил е сътрудник на Държавна сигурност под псевдоним „Огнян“ от 1975-1983 г." пише за него в "Уикипедия". Не зная как избирате на кого да вярвате и на кого да не вярвате.

Ангел Грънчаров каза...

Просто е, таваришч. Иска се съвест. От съвестта зависи. Тия, дето имат съвест, на тях вярвам. Лъжците се усещат по това, че нямат съвест. За да доловиш кой няма съвест се иска ти самият да имаш съвест. Това е. Просто е.

Анонимен каза...

А какво е определението за съвест, драги Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза...

Божий глас в душата на човека. Онова, което ни съобщава винаги само истината. Това е съвестта. Просто е. Важното е да не си се разучил да я чуваш, да я слушаш.

Анонимен каза...

Тогава какъв "Божи глас в душата" на този слуга на дявола?! Служил му е вярно повече от 8 години! И сигурно още му служи. Какви "истини" чакате да научите от него?!

Ангел Грънчаров каза...

По-полека с квалификациите. Кой е "дявол" и кой му е слуга е спорна тема. Нещата не са толкова прости, а пък себе си недейте поставяйте на мястото на височайш съдник на истината. Всеки човек има възможност да почне да слуша съвестта си. Няма и безгрешни хора. Който претендира, че е светец и се удря по гърдите е доста подозрителен. Ето, Осман Октай е човек, у когото е проговорила съвестта, противопоставил се е на "дявола", имал е смелостта за това и по тази причина е бил изритан. И сега има смелостта и достойнството да казва открито някои истини. Също така понякога Бог си избира за вестоносец на истината и несвети хора. Общо взето, казах Ви това, светци и непогрешими по тази земя са същинска рядкост. Вие може би сте такъв рядък случай на непълно непогрешим, така ли е, нали познах? :-)

Анонимен каза...

Дяволът е Държавна сигурност, г-н Грънчаров. Не го ли схванахте? Не става дума за Доган, защото и той е само слуга.

Ангел Грънчаров каза...

КГБ (Кремъл) е Дяволът, таваришч, щото мерзавците от ДС са само негови слуги...