Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 31 август 2015 г.

Толкова трудното, направо соломоновско решение, с което бе елиминирана моята кандидатура за учител по философия в МГ, е било скалъпвано цели три дена!



На сайта на ОМГ "Акад. Попов" се появи най-сетне съобщение за резултатите от "конкурса" за назначаване на учител по философия. Интересното е, че в него документално пише, че "Протоколът" е подписан днес, на 31 август, понеделник, което значи, че комисията е заседавала цели три дни (!!!), включително и уикенда, за да вземе това свое толкова трудно, направо соломоновско решение, с което елиминира моята кандидатура. Понеже първоначално резултатите трябваше да излязат още в петък в късния следобед. Г-н Старибратов, директорът, вчера в неделя ме извести, че решението било взето, просто не било публикувано по технически причини, но ето сега се получава, че протоколът е подписан едва днес, понеделник. Доста интересна история се завързва. Ще продължим да я следим...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Райчо Радев каза...

Ангеле,
Кой е издал заповед за назначаване на директора за председател на комисията? Ако тази заповед е издадена от директора, как директорът назначава сам себе си за председател? На подобни куриозни случаи съм бил свидетел.
Райчо Радев

Райчо Радев каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Ангел Грънчаров каза...

Директорът явно сам себе си е назначил за председател на комисията. Презумпцията е, че директорът може всичко. Даже и подобно на барон Мюнхаузен да изтегли самия себе си от блатото, което сам е сътворил...

Райчо Радев каза...

Пише:"Днес 31.08.2015 г. се изготви настоящият протокол подписан от комисия в състав..." и "Допускат до повторно интервю, поради еднакъв брой точки..." Това поражда няколко въпроса:
1.Какво означава "изготви" и кой, в присъствието на кого и при какви условия го "изготви"?
2.Заседавала ли е комисията, кога и в какъв състав е заседавала, обсъдила ли е кандидатурите, имало ли е дебати?
3.Кога е подписан този протокол - в момента на "изготвянето", след "изготвянето" или преди "изготвянето", а може би е имало чернова, която е била подписана преди "изготвянето" на протокола?
4.От колко души се състои комисията - 4 или 5?
5.Колко "пом. директор УВД" СА или Е участвал/и/ в комисията? Зощо не са изписани на отделен ред име и длъжност на всеки, който е в състава на комисията?
6.Какво означава "събеседване с кандидатите по учебна дисциплина"? Става дума за учебен предмет, за учебен цикъл или за учебна дисциплина на субектите в учебния процес?
7.Обявен ли е предварително писмен регламент, правила или нещо подобно, включващ и "повторно интервю" и подписван ли е този регламент... от кандидатите, че са запознати с него?
8.Само един или няколко са кандидатите, недопуснати до "повторно интервю"?
9.В кой документ е записано, че ще се използват точки в работата на комисията?
10.Определено ли е някъде /в документ/ по какви критерии, по какъв ред и на какъв носител ще се посочват точките от интервюто?
11.Всеки член на комисията или чрез гласуване в комисията са определени точките?
12.Придружават ли протокола документите по точкуването - кой от кандидатите с какъв брой точки е оценен и за какви качества?
Вероятно ще възникнат и други въпроси, защото този протокол е синтез от смисли и като в лайбницова монада се съдържат принципи, норми, подходи, правила-писани и неписани, отношения и взаимодействия и др.п. на реалностите в системата ОБРАЗОВАНИЕ.
Райчо Радев

Анонимен каза...

Доста лъжи станаха:

1. щели да назначават за 6 месеца пробен период, а го назначиха на постоянно място;
2.след дискусия с кандидатите, а ги държат по 3 мин.;
3. в петък взето решение, а протокола е от понеделник;
4.В петък щели да обявят резултат, а го обявиха в понеделник?!

Maria Vassileva

Ангел Грънчаров каза...

Точно така, много лъжи. Глупава работа. Важното е че се доказа, че изобщо не мислят за интереса на учениците, за качеството на тяхното образование. И това, отбележете, е в едно "образцово" училище, давате ли си сметка какво правят феодалните деспоти, директорите, в необразцовите?! Системата е така устроена, че коренните интереси на учениците последната грижа на директорите. Истински важните неща не вълнуват никой. Ето, тия другари демонстрираха по най-убедителен начин верността на тази моя теза, която съм развил в книгите си за образованието. Мен ме интересува дали някой от тия хора все пак го е срам поне малко. За да си отговоря на този въпрос ще напиша едно писъмце на директора Старибратов.