Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 август 2015 г.

Руснаците убиха великия български държавник Цар Борис Трети



Из: Загадка ли е смъртта на цар Борис Трети?, Автор: Доц. д-р Момчил Дойчев

... Най-голям интерес от смъртта на българският цар имат Съветска Русия и лично Сталин, който виждал в лицето на царя пречка за осъществяване на своите завоевателни планове не само към България и Балканите, но и към цяла Европа. Защото до Сталин са достигнали сведения, че царят се готви да прекрати състоянието на война между България и САЩ, да обяви неутралитет и да бъде инициатор и посредник на преговори за сепаративен мир между западните сили и Германският райх с цел да спре неизбежната болшевизация на окупираната от Червената армия Европа. За това свидетелстват тайните контакти на царя с Алън Дълес в Швейцария и с американското посолство в Турция. За тези тайни преговори руснаците узнават, тъй като са вербували българския посланик в Москва Стаменов, а според някои недоказани твърдения и самия Кьосеиванов. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Цар Борис ІІІ умира 14 дни след завръщането си от Германия. Там, в Германия българският цар отказва на Хитлер да изпрати български войски на Източния фронт*. И това става причина руснаците да го отровят. Няма начин да не са подлите руснаци!
Те на това му викам аз логика!

*И това, заедно със спасяването на българските евреи са двете най-големи исторически заслуги на българския цар. Заслуги пред българите, заслуги пред целия свят!

Ангел Грънчаров каза...

Шикалкавиш по комунистически образец, таваришч Колю, за да угодиш на господарите си.

Не се напъвай чак толкова да изглеждаш на остроумен, не се получава...

Bacho Кольо каза...

Точно с тъпите комантари, които публикуваш, воден единствено от непреодолимия си русофобски нагон, ти обезличаваш онези положителни неща, колокото и да са малко, които династията на Кобургите направи за България.
Твоето непрекъснато славословене на тази династия е крайно неуважително и към историческата памет за нея и към малцината ти мислещи читатели.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, моята фобия е към руския империализъм, не към руснаците, изпитвам не русофобия, а империалистофобия. Национални предатели като комунистите, слепи слуги на руския империализъм, нямат морално право да говорят за България, за нейните държавници, дали живота си за нея. Но морал и съвест у комунистите никога не е имало и явно не се предвижда да има.