Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 септември 2015 г.

Боже, каква страшна грешка направихме, че допуснахме България да се лиши от такъв голям - и от толкова умен политик?!



Гледахте ли интервюто на Костов тази заран по bTV? Аз успях да го хвана, добре че приятели ми звъннаха по телефона ме предупредят да пусна телевизора. Бляскав беше по моето възприятие Костов днес, толкова убедително се изказа, така логично и мъдро звучаха думите му, че човек неволно се пита: Боже, каква страшна грешка направихме, че допуснахме България да се лиши от такъв голям и толкова умен политик, който точно сега, в това сложно време, ни е най-нужен! И то не само да е в Парламента, ами да е начело и на държавата, достойно да ни представя пред света, да взема най-съдбовни, но разумни, мъдри, ефективни решения!

Той, Костов, това е показал че го умее, че го може, и при това на дело го е показал, а не само като другите ни политици - които само имат големи, ала неподплатени с нищо претенции! Та Костов днес каза неща, които са точно така, самата истина са, каза ги твърдо и смело, както подобава да бъдат казвани; не усуква, не шикалкави като другите, като властващите в момента персони, дето нямат нито характера, нито акъла, нито силата, нито достойнството да посмеят да ги кажат както Костов ги каза.

Това е, голяма загуба е, че Костов не е в политиката, не е Парламента, не е начело на правителството в този толкова труден момент, в който явно само той може да се справи на длъжната висота. Факт, това нещо трябва да се признае и да се каже на висок глас: голяма, непростима грешка направихме като позволихме на злите кагебистко-ченгесарски сили у нас да принудят Костов да се оттегли от политиката - след като бяха провели тази страшна кампания по безцеремонното и по безпрецедентното му медийно оплюване и сатанизиране, продължила вече повече от 15 години!

Но, слава Богу, Костов е жив и все още гласът му се чува. Само дето едва ли има уши да го чуят, имам предвид уши на управници. Ако има Б.Борисов акълеца поне да се вслуша в съветите на Костов, може и нещо добро да бъде направено в България, но се съмнявам, че ще го направи - още повече че от другаде на него му дърпат конците. Но все пак да видим де, иска се и малко характер Борисов да се откъсне от тази сляпа зависимост от кукловодите си, иска се мъжество, кураж, смелост.

Аз тия неща лично не ги забелязвам в неговото поведение, а забелязвам само перчене, показен бабаитлък, все ментета са тия неща, които той говори и прави, все са фалшификати. Нищо истинско не може да роди душата му, за жалост. Иска се малко съвест и акъл човек да ги усети и да ги разпознае.

Ама къде ти такива продукти у народната популация, мнозинството от която продължава да си мисли, че сичко, що лети, се яде, че, примерно, комарът може да става за ядене - сякаш е яребица и пр.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

От интервюто с Иван Костов аз, лично, извадих два основни акцента - вътрешно и външно политически.
1. "На всичките реформатори съдбата е една и съща - да бъдат мразени!"
2. За Европа - "Не можеш да бъдеш икономически гигант и политическо джудже!"
Към тези, които се определят като дясномислещи един въпрос - ще позволим ли единственият реформаторски субект РБ да бъде залят с омраза и да се отхвърли с лека ръка?! Позволихме го със съдбата на този велик политик и държавник. Ще повторим ли грешката си?

Райна Йорданова

Анонимен каза...

Понеже още съм без дъх, единственото, което ще кажа е: Респект!!!

Мая Бабанска

Анонимен каза...

Чудесно сте го написал! Споделям мнението Ви на 100%!

Mihaela Mihaylova

Анонимен каза...

bravo na kostov i na angel

Kractio Chobanov

Анонимен каза...

Не верно твърдението, че всички реформатори били "намразвани"! Намразвани са само онези, които не си свършват работата правилно, или по точно, които само "загатват" че правят реформи!
Най-големият реформатор в историята на света е Делано Рузвелт, който наистина поема САЩ в най-трудният икономически и политически момент, но прави такива реформи, че е единственият Президент на САЩ избиран три пъти последователно, като отгоре на всичко, прекарва Държавата си през най-жестоката война и я прави Великан в историята на човечеството!
И нека Костов не гледа на римските императори, а погледне на по близки до съвремието примери!
.
.
.
Но въпреки всичко, Костов ще си остане един добър политик за БГ, но само добър!

Ангел Грънчаров каза...

Последният анонимен коментиращ пак изказа едно възтъпичко изявление... интересно е, че всички проруски настроени другари силно мразят Костов - даже когато имитират "великодушие" и "широк антикомунистически душевен хоризонт" :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, не знам кой ти е дал "първи клас" преподавател?
Не знам и кой те е научил така каруцарски да обиждаш всеки, който изрази различно от твоето мнения?
Ти наистина си рожба на нашета образУвателна система, която по твоето мнение е грешна! Но тя е грешна именно защото позволява на такива грубияни и малодушни хора като теб, да стават преподаватели или учители, още повече и да им дава "първи клас" квалификация!
Лош човек си ти Грънчаров!