Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 октомври 2015 г.

Комунизмът е истинското проклятие на България!



Разхождам се вчера по пазара, на едно място забелязвам нещо като реклама към сорт грозде; на листче с едри букви пише: "Опитайте от любимия на Тодор Живков сорт грозде". Интересно, дали комуноидът, който продава така гроздето си, си е повишил продажбите по този начин?

Наскоро кръстиха на Тодор Живков парк в родното му градче. Внукът на Непрежалимия пък е кандидат-кмет на София от партията на още по-непрежалимия си баща. Щял да си върне ако не страната, то поне столицата й, той и България, и София ги възприема за нещо като бащиния ("дядовия").

Връщам се в къщи. Пускам телевизора. По националната държавна телевизия върви серия от филма "Синът на бащата на народите", филмът е за един от синовете на Сталин. Таман хващам сценката, в която Сталин строго мъмри сина си заради склонността му да пие повече алкохол. Колко умилително е загрижен другарят Сталин за сина си, какъв грижовен баща!

Пускам интернет. Бягам да се скрия в интернет от ширещата се в страната рекомунизация, от носталгията по комунизма. Попадам на информация за откриването на паметник на "освободителя на България" маршал Толбухин. Преди известно време комунистически катили откриха и паметник на маршал Жуков. Кое ли време е навънка? Уж сме второто десетилетие на 21-вия век!

Вчера на Главната улица на Пловдив усмихнати "млади социалисти" ми бутат диплянка, от нея самодоволно ме гледа мазното лице на... "Кмета на промяната" Георги Гергов, пловдивският олигарх, който преуспява при всяка власт, но сега вече сам е решил да оглави града. Той е и почетен руски консул в Пловдив.

Аман от нагли комунисти бе! Навсякъде са тия сволочи! Май наистина сме страна, обречена на комунизъм. На всякакви видове комунизъм - сталинистки, социалистически, националистически, патриотарски, ченгесарски, милиционерски, мутренски, "религиозно-православен", "капиталистически" комунизъм даже си имаме, какъвто изобщо си искате комунизъм има у нас. Богат избор имаме на какви ли не комунизми! Комунизмът мутира в хиляди ипостаси и спасение от него няма! Грозното му лице ни гледа и дебне отвсякъде.

Комунизмът е истинското проклятие на България!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Ей такива помияри се изсраха с извинение върху вярата на много стойностни хора.Чисти,наивни и добри хора.


Anton Donchev

Анонимен каза...

...то под път и над път се тия комсоциалисти...АМАН!

Стойомил Трандев

Анонимен каза...

100% -истина!

Dimitr Dimitrov

Анонимен каза...

Ххааха жалка работа.Няма проглеждане !

Lidia Borisova

Анонимен каза...

Според мен, това е партийно поръчение. Тероризмът на комунистите е общоизвестен - тероризиарне на съзнанието с анти-хуманистични символи е част от идеологията на тотален психичен терор. Много стари дейци от преди 1989 се появяват на социалната сцена със същата цел - да дават сила на малкото си привърженици, но преди всичко да психирват жертвите на комунизма, тъй като тяхната болка е все още жива и те не могат да не се сещат за терора на комунистическия режим.

Lolita Nikolova

Анонимен каза...

И аз съм бил репресиран от този режим,но простих.Изгубените години и пропуснатите ползи,не ги мисля.25г.работа в производство,всяка седмица на църква,благотворителност и кауза,за болни хора.На това казвате партийно поръчение.О,Боже,прости им и ми дай сила да не се смея на глупостите им.

Anton Donchev

Анонимен каза...

мисля, че Страхил Ангелов, а не самият Тодор Славков е кандидат на "Напред България" за кмет. Не е лошо, че червените се роят. Нека се ошашавят и техните избиратели.