Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 октомври 2015 г.

Ето как комунистът Ципрас си отмъсти на Германия!



За това почти не се говори - за "отмъщението на Ципрас", за отговорността на Атина към блокадата на Шенген и свободното пропускане на стотици хиляди хора първо на гръцките острови в близост до турския бряг, а след това свободното им придвижване през цяла Гърция до границата на Македония. Още на 9 март един гръцки министър отправя в интервю заплаха, че ако Берлин и Брюксел не удовлетворят желанията на Атина за облекчени условия по дълга, Гърция може да създаде бежанска криза. Напоследък акцент бе поставен върху възможното участие на турските власти в генериране на бежанската вълна, но ролята на Атина сякаш бе подценена. Дали и Анкара, и Атина са действали целенасочено, или просто са бездействали - това е трудно да се докаже с ресурса на публичната информация. Едно е сигурно - "локомотивът на Европа" - Германия пак ще трябва да плаща сметката, пак ще трябва "да тегли" композицията от калта...

Ognyan Minchev

Виж също и тази публикация.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...


Освен "локомотив на европейската икономика", Германия можеше да стане и политически фaктор на стабилността на континета. И тя упорито се труди в тази посока в продължение на 50-60 години. И само за две години фрау Меркел пропиля огромен кредит на доверие.

Германия не порица по никакъв начин неонацистките процеси в Западна Украйна , които допълзяха до Киев и изхвърлиха на политическата повърхност откровени фашизоиди.

Германия стана официален проводник на антиевропейските тежнения и интереси на Вашингтон.

Меркел реагира престъпно неадекватно на емигратската вълна в Европа. В нa4алото покани лъже-бежанцинте в Германия, а след 3 дни затвори германските граници и създаде куп проблеми на средноевропейските държави.

Икономическият гигант Германия уверено се превръща в политическо джудже.

Ангел Грънчаров каза...

Това нещо някой избягал от психиатрията ли го е писал, Колю? :-) Знаеш ли, че путинизъм вече е психиатрична диагноза, внесена е официално в регистъра от Международната организация на психиатрите...

Bacho Кольо каза...

Пишеш като за идиотите от клуба на СДС- Долна баня през 1993 г. Кога ще напишеш нещо смислено и ще престанеш с тия олигофренски коментари?!?

Анонимен каза...

И Цифров, и Меркелова са твърде противни личности. Особено Меркелова.

Анонимен каза...

Меркел реши да дава пари на арабите, не на гърците. Сега да бъде тъй добра да си ги хрантути. Ципрас не й е длъжен да е солидарен с нея. Вече се видя, че т не е солидарна с него.