Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 октомври 2015 г.

Президентът Обама не е зле все пак повечко да мисли когато се изказва



Явор Ганчев каза: Убиецът е търсил и убивал християни. Реакцията на Обама - да се затегне контролът върху оръжията. Не е ли логично - този, който иска да убива, не би го направил в никакъв случай, ако не може да си купи законно оръжие?

А аз мисля, че този, който иска да убива, търси невъоръжени жертви. Затова убийствата са най-вече в училища и други подобни места, където не се допускат оръжия. Съмнявам се, че този психопат би имал и 2 секунди на разположение да пита "Ти християнин ли си?", ако християнинът насреща беше въоръжен.

Моят коментар под статуса на Я.Ганчев във Фесбук: Реакцията или изказването на Обама е направо глупаво, много често президентът Обама прави нелогични най-малкото изказвания.

По неговата "многоумна" логика не е зле да се помисли и за забрана на свободната продажба на готварски ножове - защото с тях също може да бъдат убивани хора...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

Положението с оръжията в Америка е трагично. Това, което Обама каза, и което трябва да се запомни, е че Американците свикнаха с тези убииства. Това е страшното. И Обама е прав да се чуди на логиката повече оръжия в ръцете на хората води до по-голяма сигурност. Това е абсурд, и само глупак или продавач на оръжия ще го приеме за истина... А това, че убиецът е стрелял по християни няма никакво значение, луд човек не може да има какъвто и да е логичен мотив за престъплението си, тъй че не трябва да прави генерални изводи за мотивите му.

Ангел Грънчаров каза...

Вие май също не можете да схванете това, че оръжието може да играе възпираща роля: когато хората имат право да се защищават сами с оръжие, тогава наистина по-рядко ще се намерят и евентуални убийци, които да ги убиват, така да се рече, безнаказано; невъоръжени хора е значително по-лесно да бъдат убивани, това поне го схващате, опитайте, не е трудно.

Анонимен каза...

в една цивилизована държава право на оръжие трябва да има само полицията; абсурд е да се изгради правово общество с въоръжено до зъби население. убиецът е имал една дузина законно притежавани оръжия, доскоро автомати и базуки се продаваха СВОБОДНО в супермаркетите наред с хляба и обувките. В Канада, където населението е почти същото като в Америка, няма такива убийства, защото продажбата и притежаването на оръжие (поне засега) не е законно, така е в Англия, така е в Германия, Австралия, и тн. ако това не разбирате, не знам какво въобще сте способен да разберете...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, мислите много елементарно, по социалистически: забраната на продажбата на оръжия щяла да спре убийствата. Забраната само ще насърчи нелегалната продажба на оръжията и тогава потенциалните убийци пак ще си притежават оръжия, само дето ще си ги купят по друг начин. По същата "логика" като вашата убийствата ще намалеят също така ако забраним продажбите на готварски ножове - защото и с тях може също да бъде убит човек. Ако забраним употребата на леки коли най-вероятно ще успеем да предотвратим и катастрофите по пътищата. Ако забраним мисленето, тогава ще намалеят опасностите от увреждане на мозъка. Превъзходна логика е тази, няма що... :-)

Анонимен каза...

В Съединените щати нивата на престъпност (убийства и тежки престъпления срещу личността) са наполовина в сравнение с нивата от 80-те, намаляването няма нищо общо с режима на притежание на оръжие. В Русия убийствата са два пъти повече на 100 000 население. Може би в Австралия престъпниците си стоят пасивни, ако не могат да си купят пушка, не знам. Знам само, че някой беше казал, че когато притежанието на оръжие е престъпление, само престъпниците притежават оръжия. Това е моето мнение. Не желая най-големият бандит - държавата - да бъде единственият въоръжен субект.

Явор Ганчев

Анонимен каза...

Много страшно, американците свикнали с убийствата... Тъпи робски бълхари, кога ще разберете че Америка е Америка... Мижитурки от къщички с високи дувари и ах, как смутени сексуално... АIG, ти требваше отдавна да избегаш от тоя болен народ бълхари, ОК?...

Анонимен каза...

Добре, Грънчаров. Представи си сега да ходиш въоражен до зъби в училище, учениците на които преподаваш въоръжени, госпожа Атанасова, също с пушка. Една пушка да гръмне, и ето ти на суматоха и кръв. Нали правиш разлика между автомат калашников и нож? Едното колко живота би отнело, и другото, без да се стига до ръкопашен бой... Убийствата в САЩ са намелели не по причина на увеличаването на оръжие в частни ръци... People, get your minds right! You don't have a clue how shameful your opinions are, how absurd and dangerous they are. You apply the same kind of idiotic thinking to your nearest surrounding in Bulgaria, and that's why you live in pigsty...

Анонимен каза...

И още нещо по повод "нелегалната" продажба на оръжие. Първо, САЩ не е като България, ако нещо се направи нелегално, законът се прилага строго и малцина дръзват да го прекрачат; ако има забрана, някои от престъпниците може да се сдобият нелегално с оръжие, но не и психично болните, ядосаните, мнозинството от дребните джепчии, и прочие common folk. Не престъпниците, а болните хора убиват в училищата. В Америка масовите убийци са луди хора имащи свободен достъп до оръжие. Тези хора убиват деца, така че като давате мнението си по тези и по други въпроси, мислете да не се превърнете в задочни съучастници на убийците... Още повече, не му прилича на ПРАКТИКУВАЩ УЧИТЕЛ, да подкрепя носенето на оръжие в класната стая.

Ангел Грънчаров каза...

А какво отива на "практикуващ учител", другарко? Как трябва да мисли "практикуващият учител"? :-) Като комуноид ли трябва да мисли? :-) Апропо, гледам, че ме превърнахте вече в "задочен съучастник в убийства" :-) Сиреч, в "народен враг" ме превърнахте. Щото не мисля като Вас. Що не огранизирате един концлагер за такива като мен "задочни съучастници в убийства", а, мила и тъй умна другарко? :-)

Анонимен каза...

грънчаров, практикуващият учител трябва първо да мисли практически, защото практически означава, както Кант го е казал, рационално. всяка дума и твърдение има тежест и последствия (дори и да не се забелязва), най-вече за носителят им, и едва след това за околните. Ти ръсиш думи и твърдения на поразия, без та мислиш, та затова бъхтиш като грешен дявол напред-назад... :) но не съм аз тоя дето ще ти налива акъл в главата, нито пък ще те съди, има си Господ за тая работа... хайде, с най-добри пожелания!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, този, който не мисли като Вас, не значи, че не мисли, той просто мисли иначе. Това са елементарни неща. Тъй че от човек, който даже тях не знае, не мога да приема никакъв съвет. Още повече пък непоискан. Между другото, таваришч, "ръсенето на твърдения на поразия", което ми приписвате, просто означава, че не съм толкова ленив и инертен като Вас в мисленето, понимаете, меня, таваришч? :-)

Анонимен каза...

Обама е културен марксист. За него не е загуба, че са загинали християни. Това не е Рейгън или дори Клинтън, а един много крайноляв и слаб президент. Дори тъй критикувания Картър пред него е като лъв.