Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 октомври 2015 г.

Другарят Путин каза: "Руското православие е по-близо до исляма отколкото до Западното християнство"



Едно прозрение на Георги Марков в задочния репортаж "Биография на властта", писано преди повече от 40 години:

"... Смешно или не, но ако утре един нов Сталин реши, че идеологическото оправдание на режима и удоволствията на властта е ИСЛЯМЪТ, всички тия пътници по аутострадата на комунизма ще превключат без усилие от Маркс към Мохамед."

Идеологическо оправдание на днешния неосталинистки режим в Москва наистина все още не е ислямът, но е руското кагебесно православие. Но, както каза и другарят Путин:

"Руското православие е по-близо до исляма, отколкото до Западното християнство".

Едно от откровенията на Хитлер, казани пред неговите почитатели на масата е съжалението му, че културна основа в Германия не е исляма, с неговия верски фанатизъм, а "лигавото християнство", което дава право на избор, а не изисква сляпо подчинение.

Момчил Дойчев

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, ти кога ще престанеш да публикуваш в блога си
манипулациите на примитивни лъжци и интернет-помиари?

За информация на любителине на истината - това са думите на Путин В.В.:«Вы знаете, у нас восточное христианство — православие. И некоторые теоретики христианства говорят, что оно во многом даже ближе к исламу, чем, скажем, к католикам. Я сейчас не хочу оценивать, насколько справедливо такое утверждение, но в целом сосуществование этих основных религий осуществляется в течение многих столети"

А това е моят превод /без претенции за букалност и абсолютна точност/
"Вие знаете, че религията у нас е източно християнство - православие. Някои теоретици на християнството смятат, че в много отношения то е по-близко до исляма, отколкото до католиците. Аз не се наемам да оценявам дали е справедливо подобно мнение, но съвместното съществуване на тези основни религии продължава в течение на много столетия"

Грънчаров, съвсем си забатачил хигиената в блога си. Публикуваш всякакви гнусни и лайняни писания. Блогът ти мирише на кенеф.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч путинофил Колю, просто ти е извратено обонянието, затова ти мирише така. :-) И не само обонянието, но и цялата ти психика е твърде изкривена заради тази твоя непресекваща любов към господаря ти. Страшно нещо е човек да стане рублофилска подлога, но ето, случват се такива неща.

Що не се преселиш в Русия щом толкова те дразни това, че в България има хора като мен, които не клечим на колене пред государя ти Путин? Иди там, и там ще можеш донасита да маршируваш пред него - с хиляди оскотели като теб путиноиди и комуноиди.

Bacho Кольо каза...

1. Престани да публикуваш лъжи.
2. Престани самият ти да лъжеш като долнобански циганин.

Ангел Грънчаров каза...

Ще командваш само на събрание на комуноиди. :-) Мен не можеш да ме командваш. Освен това доказани лъжци като комунисто-комуноидите да се възмущават уж против "лъженето" е доста извратено, не мислиш ли? :-) При това вземи предвид, че онова, което за извратеняци като комунистите е "лъжа", то всъщност е истина, а което вие смятате за "истина", то е тъкмо лъжа. Вие, комунистите, генетически сте скарани с истината, таваришч Колю, там ви е проблемът, затова сте и толкова смешни...

Bacho Кольо каза...

А бе, Грънчаров, защо когато се обръщаш към пишеш винаги в множествено число?
Защо винаги бягаш от елементарни въпроси и вместо да оспорваш фактите, за които пиша, ти ми слагаш етикети?
А се напрегни и ми кажи кога съм се обръщал към теб с "Вие, фашагите...", въпреки че десетки пъти съм те хващал в откровени фашизоидни наклонности!

Ангел Грънчаров каза...

Не, да имаш много здраве, не аз, а твоят любимец Путин има откровени фашистки наклонности и дори успя да направи от Русия една откровено фашистка държава. А с "вие" се обръщам към вас, комуноидите, щото сте колективистка сган, затова, просто при вас личността няма никакво значение, а единственото значение има комуната. Затова така ви и почитам, аз съм справедлив човек и по тази причина се обръщам към вас, комунисто-комуноидите в множествено число.