Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 ноември 2015 г.

Борбата за по-добра и по-силна България минава през категоричната победа срещу най-голямата заплаха - Кремъл и неговите помагачи




Изминаха 10 дни от интервюто на президента Плевнелиев пред Индипендънт. От тогава насам, се изля колосален поток от критика, обиди, клевети и откровени лъжи срещу държавния глава на България. Тъкмо тази невиждана кампания на омърсяване и поругаване е ярко потвърждение на думите на президента и тя дава чудесна възможност да посочим много от онези "медии" и популярни лица у нас, които воюват в редиците на кремълската хибридна армия. Дава се възможност да се види и какво всъщност представлява хибридната война на Русия срещу България.

Разбира се Плевнелиев има аргументи. Външното разузнаване на страната е на прякото му подчинение и той със сигурност има много по-добра информация от всички, които излязоха да го плюят. А виждаме Русия се изявява като най-голямта заплаха за мира в Европа. Кремъл поддържа няколко конфликта на територията на континента: Източна Украйна, Молдова/Приднестровие, Грузия, Армения-Азърбайджан. Заплашителното поведение на Кремъл срещу различни европейски държави, дрънкането му с ядрени оръжия са сред най-важните световни теми от години насам. Путин крепи касапина Асад, неговите самолети бомбардират цивилно население в Сирия и така поддържа огромния бежански поток към Европа.

И при това положение да наричаш Плевнелиев "идиот" (Карбовски, Мичев) е явен признак, за ниска култура и обслужване на чужди интереси. Като също Румен Петков, който се направи, че не знае, че президента даде своето интервю преди атентатите в Париж. Позорно е, че откровени продажници на Кремъл намират устойчив прием в национален ефир.

Тук са няколко от материалите срещу Плевнелиев, които показват, че имаме много голям проблем. Нашата обществена среда е силно отровена от глашатаите на Кремъл, техните лъжи, клевети и обиди срещу България и нейните институции. България не помни по-големи национални предатели от русофилите. Това правило важи и днес.

Тук са и онези медии, които водят война с Протестна Мрежа, Бивол, "соросоидите", водят война срещу всички, които желаят да видят една по-успешна България. Особено яростно защитават корумпираната ни съдебна система и особено Цацаров, всесилния прокурор на статуквото, който работи за всичко друго но не и за онова, което искаме всички - справедливост.

Същите тези "медии" ще видите да насъскват нашето общество, срещу бежанци, роми, турци, срещу представители на различни вероизповедания, особено протестантски и евангелски християнски общности. Целта е ясна - разделяй и владей. Едно общество, разкъсвано от омраза, е лесно управляемо.

Вижда се как се кланят на Бойко Борисов. Според мен, защото олигарсите на статуквото, тясно свързани с Кремъл (като Пеевски) разчитат, че Борисов ще продължава да отделя от баницата и за тях.

Вижда се, че медиите на ДПС (тук представени от blitz и пик) всъщност водят прокремълска пропаганда. Тоест ДПС и цялата им ДС закалка са в кремълската хибридна армия. Но това не е единственият признак, по който могат да бъдат изобличени. Тук са и част от онези "медии", които бяха стабилно финансирани от КТБ и съответно част от схемата за най-големия грабеж над България от последните години (кражбата на 4.5 млрд лв).

Тук са и печалните Хаштаг и "Институт за модерна политика" на Борислав Цеков, които всеха активно участие в аферата с медийните пакети на последния референдум.

Важно е да се отбележи, че пропагандата на Кремъл минава освен през утвърдени "медии" но и през безчет (преди време ги докарах до над 70) полу-анонимни и на вид аматьорски сайтчета. Такъв е случая със "Свободно слово". На скрийн шота се вижда реклама на фирма. Неин собственик е Светослав Пожидаев, от младежкото БСП, претендиращ че е организатор на протестите с/у шистовия газ. Същия събираше подписи за референдума за Белене. С невинни на пръв поглед сайтове, пропагандата на Кремъл цели да внуши доверие.

Въобще разглеждайки тези лица, няма как да не стане ясно, че борбата за по-добра и по-силна България, минава през категоричната победа срещу нашата най-голяма външна и в случая вътрешна заплаха - Кремъл и неговите помагачи у нас.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Една малко странична забележка, но с отношение към темата:

Западът прави една чисто логическа грешка, като си приписва победа в Студената война, а Русия вижда като губещ. В действителност губещият е само НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯТ ВЕЧЕ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. Русия наистина формално е правоприемник на СССР, но тя беше първата страна (!), която излезе от състава на СССР още преди той окончателно да се разпадне, а разпадът на Съветския съюз поне на теория беше дело на народите на Съветския съюз. Именно те свалиха комунистите от власт, забраниха КПСС и разтуриха съюза. Затова сред победителите в Студената война се нареждат и Русия, и всички народи и републики на Съветския съюз, а също Елцин, Путин, Единая Россия и т.н.

Това, че Русия днес е до голяма степен антизападно настроена, не променя нещата логически. Западът победи, но и Русия победи.

Аналогично може да се аргументира и в случая с България. Губещите в Студената война са Тодор Живков, БКП и НРБ, но не и Желю Желев, СДС и РБ, респ. Плевнелиев, Борисов и ГЕРБ и т.н. НРБ загуби Студената война, но РБ е сред победителите.

Извън формалната логика обаче трябва да се каже, че разпадът на Съветския съюз беше до голяма степен инсценировка, неслучайно никой в СССР не ликуваше, когато съюзът беше разпуснат. Затова не може да става дума за никакъв край на Студената война и понеже войната не е свършила, не можем и да кажем кой е победител в нея.

Ангел Грънчаров каза...

Много сме впечатлени от тъй изтънчената и умна кагебистка трактовка. Явно КГБ е твърде напреднало в изопачаването на смисъла на историческите събития. Което обаче не може изобщо да му помогне с нещо. Не лъжата, а истината винаги тържествува - за сведение на таваришчите-кагебистки лъжци...

Анонимен каза...

Аз мислех, че като философ ще се възхитите на формалната логика на поста, а Вие пак нещо бръщолевите за КГБ и подобни. Параноята не прощава никому.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров също е сред губещите на Студената война, понеже Народна Република България е сред победените страни.

А иначе Русия при Елцин беше първата страна, която излезе от състава на СССР и се обяви за независима! Това е уникален случай в световната история, когато не колониите се отделят от метрополията, а тя от тях! Дори само това трябваше да накара Запада да е нащрек, защото тук ставаше нещо дълбоко странно и нередно.

Или августовският преврат 1991, който по признание на високопоставени функционери на КПСС е бил изкуствен и организиран от самия Горбачов. Изправени пред реална криза в Унгария през 1956 например, същите сили демонстрираха изключително умение и решителност да смажат автентичното въстание. Съветските военни, Партията и ръководителите на медиите без изключение имаха уменията, волята и смелостта да смажат истинска съпротива и опозиция. В този случай те не ги демонстрираха, защото неуспешният „преврат” беше извършен в съгласие с партийните инструкции; а и самата Партия и Комсомолът организираха мнимата съпротива срещу него.

Ангел Грънчаров каза...

Като философ се възхищавам винаги на неформалните логики, на формална логика човек няма какво да се възхищава тъкмо защото е формална. Неформалното е истинското и интересното... запомнете поне това от мен.

Щом почнахте да бръщолевите за "параноя" това е израз на признание, че цялата Ви формална логичност отиде по дяволите :-) Прибягването до такива "аргументи" е и признак за безсилие...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, моя милост и човешкият тип, който човек като мен въплъщава, никога не сме принадлежали на въпросната "Народна република България". Ний, според ценностите си, сме били винаги граждани на Европа и на света. По тази причина сме сред победителите в т.н. студена война. Не ни слагайте в кюпа при таваришчите комуноиди, дето принадлежат на въпросната "НРБ"...

Анонимен каза...

Аз това за Вас като губещ във Студената война го казах на шега, за да покажа абсурдността на подобни твърдения. Но трябва да признаем, че и Елцин, Путин, Гайдар и т.н., както и руският народ и народите на Съветския съюз са сред формалните победители в Студената война, защото именно те отхвърлиха комунизма и разпуснаха СССР. Също както българите, поляците, чехите и т.н. отхвърлиха комунизма и затова са победители. Така гласи официалната версия за падането на комунизма, приета от Запада. Но ако той се придържа към тази версия, не може да смята, че Русия и Елцин и Путин са някакви победени в тази война. Победени са Горбачов, КПСС, Хонекер, Якеш, Живков, Чаушеску, но не може да са победени Ангела Меркел или Вацлав Хавел например. Или пък Ангел Грънчаров.

Друг въпрос е, че истината за падането на комунизма е различна от официалната версия, в която Западът наивно вярва и което е много опасно, понеже все още не се знае кой е победител в Студената война, понеже не е свършила.

Анонимен каза...

Парад суверенитетов
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2