Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 ноември 2015 г.

Нашите най-видни учèни, нашата "академична", с извинение, гордост!



Заедно с Данчо (Парла)Ментата и Вольный Сидеровский, които пък са наште най-видни "богослови"...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето, живота, свободата.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Персите, таваришч Колю, са в арабския свят, също са мюсюлмани, тъй че нека твоята тъй изтънчена душа да приеме, че думата "араби" тук е използвана в един пределно широк смисъл"

Не знам защо когато ти посочат, че не знаеш нещо, ти вместо да си признаеш и да благодариш, затъваш още по-дълбоко в тресавището на собствената си безграмотност. "Персите са в алабския свят" - това е по-върховна глупост, от глуповината ти, че Омар Хаям е арабин.
Гледай да не говориш такива идиотщини пред учениците си, че и в Раковски може да има деца, пред които да не могат да минат лъжите и незнанието ти.
Освен това, ти си възпитаник на Лененградския държавен университет "Жданов" - един от най-реномираните руски университети, особен в хуманитарната област.
С вопиющата безграмотност, която демонстрираш ти излагаш не само компрометираната си персона, но и вузът, който си завършил.

Ангел Грънчаров каза...

не съм никакъв възпитаник на "Лениградския университет Жданов", таваришч Колю, аз такъв университет не зная, аз съм възпитаник на Санкт Петербергския университет. Не мога да разбера каква е тази твоя извратена любов към някакъв си "Ленинград", който съществува само в болни мозъци като твоя. Когато пристигнах в северната столица на Русия през 1980 г., гражданите на този град го наричаха "Питер", така аз го знам, другояче не го зная.

По същата извратена логика, по която наричаш Санкт Петербург "Ленинград", за теб най-вероятно Омар Хайям е... "съветски поет", щото, евентуално, е роден в съветски Таджикистан или Казахстан, а пък тия въпросните республики са били част от СССР.

Съветвам те да идеш да си полекуваш нервите в съветско-путински Крим, там сега нема ток, но нищо, това може да ти повлияе положително на тъй изхабената ти от толкова много нерви психика. Проклетите граждани на Петербург гласуваха на референдум за връщането на историческото име на града, не признавайки, за твой кошмар, че не друг, а... Ленин е създал и построил града на Петър, намиращ се на бреговете на Нева... :-)

Анонимен каза...

Действително, г-н Грънчаров, абсолютно никога не признавате, когато сгрешите. Това е много лошо качество, особено за човек - интелектуалец, защото ви прави да изглеждате смешен и напълно ненадежден в интелектуално отношение.
Провявявайте повече реализъм и кромност и не се мислете за бог. Не сте. Ни най-малко даже.

Ангел Грънчаров каза...

Мила другарко, абсолютно не ме познавате щом си позволявате да твърдите, че "абсолютно никога" не съм си бил признавал когато сгреша. Апропо, човек като Вас, демонстриращ без капка неудобство крайно мизерни нравствени особено качества, който сам се срамува от собствената си личност, да разсъждава за "интелектуалните качества" този или онзи е най-малкото куриозно.

А какъв съм, какъв изглеждам и какъв Ви се иска да изглеждам във Вашите или в нечии други очи това Вас лично изобщо не Ви засяга. Разбирам, че комуноидното Ви съзнание няма как да осъзнае тия прости нещица, но все пак съм длъжен да Ви ги кажа, белким в един момент реалността започне да Ви просветва - зад гъстите облаци на илюзорния свят, който обитавате.