Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 декември 2015 г.

Посредствеността не само не пощади българското училище, но се окопа в него



Изнесоха част от оборудването на школата по физика, водена от учителя Теодосий Теодосиев-Тео. Това е станало по нареждане на директора на математическата гимназия в Казанлък - Красимир Дамянов.

Пред news.bg ученици и колеги на Тео изразиха възмущението си и съобщиха, че подготвят обръщение и подписка в негова подкрепа...

По думите на възпитаници и колеги на Тео, директорът на математическата гимназия е бивш негов ученик, който е бил на посредствено ниво и е изпитвал затруднения. Това е породило у него реваншизъм по отношение на учителя му. Сред подкрепящите всеотдайния физик има учени от БАН и университетски преподаватели, някои от които сега работят в САЩ.

Поместваме подготвения текст на обръщението:

ПОСРЕДСТВЕНОСТТА ПРЕВЗЕ И БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ

Няма ли накрая Тео да се предаде и да престане да учи нашите деца? Докога този жертвен на делото учител ще ни пречи!? За пореден път учителят по физика Теодосий Теодосиев е преследван от посредствеността. Както винаги, под формата на „чисти подбуди“ се цели да се отнеме правото на таланта да работи.

„Като не се сеща сам да се махне, ще го махнем ние“ - намислено и сторено! Така управлението на ПМГ решава успоредно с поредната годишна инвентаризация на кабинета по физика на Тео да изпрати камион, който да откара на недостъпно за учителя и учениците му място всички уреди. Простичко и ефективно е! Уредите бяха заключени в срутената злополучна част на ПМГ „Никола Обрешков“ в гр. Казанлък.

Дали се цели да се пробва кой би рискувал живота си, за да стигне до тях, или се чака търпеливият Тео да се пречупи и да каже „Омръзна ми вече!“ и да престане на преподава?

След като не помогнаха нито инсценирането от директора на „протести на недоволни родители”, нито отнемане на една или друга особено ценна за работата апаратура, нито злонамерени слухове, остана последното – да се вземе всичко и да се затвори в срутената част на училищната сграда!

Наблюдавайки всичко това констатираме как посредствеността по време на прехода не само не пощади българското училище, но се окопа в него.

Посредственият ученик става управник, а той естествено взема мерки да създаде среда за себеподобни. Докога българското общество ще чака реформата, която ще изгони посредствеността от нашето училище?”

Школата на Теодосий Теодосиев е известна с това, че от 40 години „произвежда" златните медалисти на България в областта на физиката. Кадри на школата са и децата от националния ни отбор по физика, с който страната ни участва в международните олимпиади.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

1 коментар:

Анонимен каза...

Това е същият "Тео", който смята, че САЩ и евреите искат да изтребят населението на света и да го сведат до 100 милиона (или беше 500?). И останалата апаратура трябва да му вземат.