Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Издигането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН е национално предателство




Национално предателство е издигането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Тя е човек свързан с комунистическия режим лично и кариерно. БЗНС намира за пагубна тенденцията за „възнаграждаване“ на олигарсите с високи постове и власт, вместо да бъдат публично осъдени. БЗНС не може да се примири и премълчи, когато зле прокарани решения, унизяват националното достойнство на българския народ и спъват демократичното развитие на обществото ни.

Ирина Бокова не осъжда престъпленията на комунизма, затова смятаме, че няма моралните качества да разпознае и посочи злото, за да обедини нациите в битка срещу него и жестоките конфликти по света.


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Бокова зачеркна нацията и ни направи васал на Русия.

Ilian Nistorov

Ангел Грънчаров каза...

Логично: Бокова продължава да прави това, което е правил баща й; което винаги е правила партията й...

Анонимен каза...

За общо сведение: да ви кажа въобще не ме безспокои номинацията на известната комунистическа номенклатура Бокова, произхождаща от семейство на освирепели за власт комунистически талибани и убийци.
Даже нямах намерение да се хабя да я коментирам...

В това не е проблема. Защото съм 100 % убеден, че никой здрав разум в ООН няма да я избере за шеф. В това бъдете убедени и спокойни и вие.
Знаете ли какъв е най-позорния и грозен резонанс на това събитие, по себе си?

Ами лъсна още веднъж в цялата си прелест тясната принадлежност и зависимост на Борисов (Герб) с кремълския военнопрестък Путин и с комунистическата ДС-мафия. Защото Бокова е чист продукт на комунистическата номенклатура. Ето това е.

За пореден път проваленият Борисов (Герб) за мен се затвърди като едно гнусно лицемерно нищожество и продукт на организираната тежка комунистическа мафия, тоест тотално негоден за държавническа дейност на европейска България и позор за Европа.

Нека Борисов (Герб) да си спести всякаква неуместна антикомунистическа и проевропейска риторика, защото е негодник и част от тъмната нелицеприятна история на България - успя да отврати и малкото добронамерени герберски съмишленици...

Успя да отврати и европейските партньори...

Stoyan Dermendjiev

Анонимен каза...

Колко пъти ще сваляме комунистите не знам. Като матрьошки са, сваляш една и тя се появява в друго превъплъщение, в началото по-малка, после нараства като предходната и така до края на България!

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Една малка крачка за българската мафия и огромен скок за Путиновата клика! Хайде сега - иди, че бъди българин!

Нямам думи, направо нямам думи!!!

Plamen Darakchiev

Анонимен каза...

Всички се възмущават и чудят, но зад всичко това се крият по-дълбоки истини и процеси и един философ би трябвало да ги изследва, а именно: Как се връзва това с твърдението, че през 1989 народите въстанали, свалили и прогонили комунистите и в света се възцарили вече мир и свобода? Възможно ли беше през 1970 година България да номинира за някаква подобна висока длъжност знаков, отявлен, виден представител на политическия елит на стара, буржоазна България отпреди 1944? Май има разлика между 1944 и 1989. Само че А.Г. си повтаря като мантра „комунизмът рухна , комунизмът рухна…“ Да, някои външни, остарели и анахронични елементи на системата бяха демонтирани ОТ САМИТЕ КОМУНИСТИ, но същността на системата не беше пипната. Но най-важният въпрос остава: защо бяха направени тeзи промени?

Ангел Грънчаров каза...

Избягвайте да ми влагате каквито и да било думи в устата. Щото ресурсът Ви е прекалено малък за да правите това. Аз ако пожелая ще се изкажа, а Вие се изказвайте за себе си, но Вие за мен да се изказвате е некоректно. И е мръсен ченгесарски номер. Кога, примерно, аз съм писал, че комунизмът е рухнал? Кога съм повтарял това като мантра? Никога. Що тогава лъжете, що влагате лъжливи думи в устата ми? Казах, малък Ви е ресурса да се напъвате да говорите от мое име. Даже и да кажа или напиша нещо подобно, ще го кажа и напиша така, че смисълът му ще е съвършено друг. Ние, философите, винаги се изказваме с един многозначен, богат, многоизмерен смисъл.