Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 февруари 2016 г.

Да се знае: ето как комунистите у нас, предимно ченгетата от ДС, станаха "капиталисти"



Нужно припомняне! На днешния ден се изпълват 26 години от старта на бандитската програма „Червените куфарчета”:

На 8 февруари 1990 г. е съставено първото правителство на БКП-БСП с премиер Андрей Луканов след падането на режима на Тодор Живков. В историята то е известно като „Лукановата зима”, но все по-голяма популярност вече добива определението „правитeлство на червените куфарчета”.

Това е най-кратко просъществувалият кабинет след демократичните промени – 10 месеца. Но ето какво констатира следващият премиер Димитър Попов, влизайки в Министерски съвет:

„Установихме, че от края на месец март 1990 г., когато излезе Указът за избори за Велико народно събрание, до първата половина на декември същата година от резерва на държавата са изчезнали 2, 150 млрд. валутни лева. Изпариха се яко дим. Това беше валутният резерв на България. Раздадени са от новия министър-председател Луканов. Като негов приемник в Министерски съвет, той не ми предаде никаква документация за липсата или наличието на тези 2, 150 млрд. валутни лева."

Според Белчо Белчев, който беше тогава министър на финансите, средствата са извадени от сметките на МФ още преди 10 ноември 1989 година. С тях се е разпореждал лично Живков преди, но след смяната в ръководството на БКП Луканов е имал контрол над въпросните пари. Но те изчезнаха от хазната на държавата - и са раздадени под различни форми на днешните червени милионери. (Faktor.bg)

Здраво Кулев

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ни как така, нали българският народ въстана, свали и прогони комунистите, как така били станали капиталисти?