Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 февруари 2016 г.

Малките деца са толкова умни, без никаква грешка са, училището изглежда само ги разваля - защо ли е така?



Не знам какво правим в училище?! :-) Децата всичко си знаят!

Kina Kotlarska чрез The Eyes of Children around the World

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Умни те... друг път. :-)

Анонимен каза...

ПРИЧИНАТА Е В УЧИТЕЛИ, КОИТО СА ТОТАЛИТАРИСТИ КАТО ТЕБ ГРЪНЧАРОВ.
ПРИЧИНАТА Е В ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО ПЪЛНЯТ ГЛАВИТЕ НА ДЕЦАТА С ФИЛОСОФСКИ ГЛУПОСТИ.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, термините "тоталитарист" и "философски" са антагонисти, не могат да се употребяват в едно и също изречение или изказване. Което показва, че сте на път да полудеете...

Владейте се малко, другарке, контролирайте се! Недейте да беснеете чак толкова... за Ваше добро го казвам.

Анонимен каза...

Тоталитарният ти подход доказва малоумността която те е обладала.
Какви, или кои, или как могат да се употребяват термините е свободен избор на гражданите. Само в тоталитарни общества това бе ограничено от ленински философи като теб.
Просто продължаваш да се излагаш като "кифладжия".
Жалко за теб, Грънчаров.
В стремежа си да си различен, отдавна се определи като тоталитарен глупак.

Ангел Грънчаров каза...

Казва се не "тоталитарни", другарко комуноидке, а "комунистически". Само железо-бетонни комунистически глави употребяват термините "тоталитарен" и "тоталитаризъм", щото така щадят тъй милия на сърцето им комунизъм.

Невежи комуноидки като Вас, другарко, не мога свободно да избират термините, щото, казахме, не знаят що е свобода, свободата им е изцяло чужда, по тази причина думата "свободно" при тях няма никакъв смисъл. "Ленинска филосфка", предполагам, е баба Ви, другарко, не аз. Дърдорите каквото Ви дойде на акъла. Аз съм враг на комунизма и не ленинизма, другарко, а Вие да се напъвате да се правите на демократка и на свободолюбива и извратеност.

Анонимен каза...

Отново прозира тоталитарното ти невежество!
Ти никога е си живял "на запад" за да знаеш, че там почти всички живеят в та "комуни", а това че такива гадни тоталитарчици като теб и други подобни изопачавате терминолагията е факт.
Както е факт че такива като теб и други подобни тоталитарчици, се опитвате да отнемете на българите борбата им за Свобода, насилствено отнета им през 14 век, и такива като теб и подобни се опитвате да го направите именно чрез промяна на терминологията. А съвпадение ли е, че все сте възпитаници на най комунистическите учебни заведения в бившия СССР?
Не е съвпадение, такива като теб и подобните ви, сте онези "спящи клетки", изковани от тоталитарната система на СССР, които сега се пробуждат и разпространяват само проруска информация, под прикритието на постоянна крика. Под прикритието на критиката, вие държите българите постоянно под проруско влияние, а за себе си се опитвате да се представите като "променени". Стар трик!
Но тоталитарното ви поведение ви издава постоянно!

Ангел Грънчаров каза...

Е, другарко, не е нужно толкова да лъжете, по простата причина че няма как някой да Ви повярва!

Терминът "тоталитарчици" Ви издава, другарко, че сте комунистка. А напъването Ви да се правите на "модерно мислеща" е обречено. А иначе сте напълно права за мен: аз съм враг на комунизма Ви. Направо пишете донос там, "където трябва", за да ме турите в списъка на враговете, подлежащи на незабавно убивание. И така ще демонстрирате "демократизма" си. Вие сте психично болна, другарко, лекувайте се.

Апропо, не съм учил в "най-комунистическото учебно заведение". Напротив, учил съм в най-некомунистическото, моето учебно заведение беше направо най-дисидентското. А Вие на Луната ли сте учила, другарко! Що не споделите къде сте учила Вие? Неудобно ли Ви е? В милиционерската школа Симеоново сте учила, така ли? :-)

Анонимен каза...

Ами ако е така, да отменим и премахнем училището!