Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 март 2016 г.

Наистина, как е възможно да се лъже толкова нагло?!


Как не ви беше срам да излъжете за да спечелите "Пловдив 2019" - Европейска културна столица?! Подлъгахте чужденците, че ще направите културен център от складовете; изтъкахте платното, ритнахте кросното. (Константин Павлов)


27 август, 2015 гр. Пловдив – Емблематичните Тютюневи складове в Пловдив предстои да се превърнат в следващата арт-зона в града обяви кмета на града инж. Иван Тотев. След успешното преобразяване на „Капана“ в първия български квартал на творческите индустрии, Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив стартират новия проект с обществено обсъждане на визията около ул. „Иван Вазов“. Публичният дебат е насрочен за 29 септември 2015 г., а същинската работа е планирана да започне през 2016 г...


Ключова дата за проекта след общественото обсъждане ще бъде 19 октомври 2015 г. Тогава представители на Фондацията и Общината ще се срещнат със собствениците на имоти в района и с всички заинтересовани страни, за да обсъдят начините за обновяването на Тютюневите складове и превръщането им в подходяща зона за бизнес развитие и артистичен център с пешеходни улици. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Tezi skladove, ako byaha v Germania, Avstria, Chehia ili druga kulturna strana, styaha da badat edno bizhu - magnit za turistite ot celiya svyat. Tuk nie gi unishtozhihme xa 24 chasa! Kakto navremeto sme unishtozhili Kurshum-han. Vandalizmat ni e v kravta ot vreme ono. Neka si govorim za kultura i pismennost. Po delata shte gi poznaete, nali g-n Totev!

Radomir Parpulov