Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 май 2016 г.

А, какво ще кажете вий, тъй благодушни наши избиратели, що търпите всичките тия безобразия, дето управляващите ги вършат пред очите ви?



Абе, хора, да запитам нещо, важно е според мен, не бива да се нехае за такива неща: нали разбрахте, че боковистите очевидно са си напазарували групата на Бареков у Парламенто, тя вече гласува точно както он, Боко, й нареди?! Възниква въпросът: какъв е бил пазарлъкът, за колко пари си е купил г-н Премиеро тия толкова лесни да се продадат депутати? "Златният пръст" на Сидеров в подкрепата на кабинета Орешарски така и не се разбра колко лева е чинил, сега обаче е интересно да попитаме най-учтиво г-н Премиеро за колко паре е успял да си купи цела парламентарна група. Има ли журналист у нас, който да посмее да му зададе този необходим въпрос? Май нема, а? Но ето, аз го предложих, да видим все пак дали некой журналист нема да се възползва.

В първия мандат Боко плащаше за подкрепата на Яне и на Вольный Сидеровский, ония двамцата шмекери, дето изобщо не се гнусят от никакви пари, тогава пак не се разбра колко пари им е давал за едно гласуване, за подкрепата за един месец, за една година подкрепа и пр., интересно е колко заработиха тия труженици тогава; а сега ето, същите тия неща са много важни за нас, избирателите.

А, какво ще кажете вий, тъй широкоскроени наши избиратели, що търпите всичките тия безобразия, дето управляващите ги вършат пред очите ви?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Тази система произвежда непрекъснато скандали и безобразия и българските избиратели при най-добро желание не биха могли да реагират на всичко и всяко, понеже би трябвало 25 часа на ден 8 дни в седмицата да се занимават само с това. В случая впрочем трябва да реагират най-вече избирателите на Бареков, понеже те са измамени, тъй като Бареков се представяше за големия борец срещу ГЕРБ.