Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 август 2016 г.

Дискусия: Аджеба, кой ни натресе Боко, американците ли или ченгесаро-кагебистката мафия - и кой требе да ни освобождава от него, ний самите или... филанкишията?!



Във Фейсбук се зачена следната хубава, по моето възприятие, дискусия по един от най-важните въпроси, който съм формулирал в заглавието на тази публикация; ето какво си казахме до този момент:

Feodor Ilivanov каза: САЩ, прекрасно знаем всички, че Боко е негодник, но вие го приемахте като "ваш негодник", като Сомоса. Хайде прибирайте го вече, че тези унижения не са само за нас! Те са и за вас!

Ангел Грънчаров каза: Моята теория пък е, че Боко е руско доверено лице, което, за да заблуди "врага" се представяше, че е човек на американците, все пак Боко е завършил Милиционерската школа и е държал изпит по шпионска конспирация. Тъй че Путин да си го прибере. Второ, САЩ ни предупредиха преди включването му в политиката, че Боко е човек на организираната престъпност, но мнозинството от избирателите не послуша предупреждението, ето, сега ще ни се наложи да си платим цената за тая волност барабар с лихвите...

Feodor Ilivanov каза: Г-н Грънчаров, евроатлантически и натовски Боко е възможен само с прегръдките и целувките с Меркел, Юнкер и срещи с Мишел Обама ("Пипната от всякъде!", по собствения му крилат израз). Не знам какво са ни предупреждавали, освен чрез публикациите в "Бивол", но тази толерантност и колаборация с БКП-издънките вече почва да струва твърде скъпо не само на нас, но и на ЕС и САЩ. Да си го прибират! И да не се оправдават с нас, че го избираме! Той и Сомоса никарагуанците го избираха с мнозинство.

Ангел Грънчаров каза: Аз лично не виждам нищо евроатлантическо и натовско у Боко, и това си проличава все повече и повече, особено в светлината на последните Бокови издънки, он доказа, че работи в интерес изключително на руснаците. То скоро ще се разбере, че он нищо чудно да не е на руска заплата, като Шрьодер.

А иначе моето усещане и дори съзнателно разбиране е, че Западът гледа на Боко като на едно идиотско недоразумение, като на една нашенска тъпа чудатост, както навремето е гледал същият този Запад на Бай Ганю, който във виенската баня дълго търси пирон на стената за да си закачи вълнените чорапи и дисагите, после обижда европейците, че са толкоз прости, че не се сещат един пирон на стената в банята да забият гдето да може човек да си закачи дисагите, та да са му пред очите като се къпе, а пък като свършва под погледа на внимателно наблюдаващите го европейци тия процедури с дисагите, както знаем, се пльосва в басейна, опръсква всички виенчани, скача, плюе във водата, удря се по косматите гърди и вика: "Булгар! Булгар!"; та по досущ същия начин гледат днешните европейци и американците на Боко, он е абсолютно същият в техните очи, какъвто е бил Бай ни Ганю в очите на дядовците им, никаква разлика между двамата нема и не може да има. Гледат западняците Боко и ни се чудят на акъла защо сме го избрале, ето това е, така аз разбирам тяхната реакция, тя и друга не може да е, а западняците, знайно е, са демократи и уважават дори и най-тъпия избор на доказано недотам умни народи - като нашия.

Та по таз причина аз не смятам, че за феномена Боко са ни виновни било американците, било европейците, било Меркел, било Обама, а най-напред сме си виновни ний самите, ний самите требва да си уредим нашия български дом, а щом допускаме такива феномени като Боко да ни управляват, нема защо после да се чудим на простотиите и золумите, които он върши. И трябва да поемем отговорността за него ний, а не да я префърляме таз отговорност на некой друг. Пак повтарям и това, че за да ни натресат ченгетата от ДС Боко като пръв оправяч на нацията отговорност имат кагебистите, които първо ни натресоха Царо, а пък после, като се видя, че Царо не става за народен любимец, се оказа, че Боко става, оти е много прост, таман като бай Тодар Правешки - и затуй ни го и натресоха него.

Това е моето мнение. Не разделям причудливата ти теория, че американците и европейците са ни натресли Боко, че те носят отговорност за него, че те требе да си го приберат, за да ни отърват от него. Сметам, че ний, гражданите на България, требва да се справим с Боко, т.е. с ченгесарско-кагебистката мафия-олигархия, която ни е откраднала държавата - и да не чакаме от Боко и от боковизма да требва да ни освобождават този път американците; ний сами требва да се освободим от него и от тях, имам предвид от ченгесарско-кагебистката напаст, която ни натресе първо Царо, после Боко, а сега се гласи да ни натресе и Славчу Учиндолскаго!

Mariana Lanz каза: Че той може и да е двете! Как има двойни, та и тройни агенти?

Feodor Ilivanov каза: Убийствено логичен, както винаги! С една малка бележка - не съм казал, че те са ни го натресли, а че те го търпят! При изтеклите грами в "Уикиийкс" за битието Боково, при комичните му и жалки пируети в полза на Путин, а сега и на Ердоган и т.н. - САЩ можеха да покажат отношение и да упражнят влиянието си да го изолират, както сториха с Гоце. Аз с ужас очаквам от догодина председателството на ЕС, когато то ще бъде възложено на Задунайский Булгаристан и как ще гледаме "двойните аксели" и "тройните тулупи" на великия балетист и премиер (или президент) в световната политика!

Ангел Грънчаров каза: Г-н Feodor Ilivanov, да, вярно е, търпят го и американците, и европейците, тук си напълно прав, търпят го - и това е тяхна грешка. Но да помислим и от тази посока: а какво щеше да означава ако, да допуснем, Обама беше решил да каже или да направи нещо, с което да покаже, че не признава Боко за Премиер, за наш управник, това нямаше ли да се изтълкува като пряка намеса в нашите вътрешни работи? Щеше да се изтълкува точно така. Затуй Западът като носител на една вековна дипломатическа и демократична традиция и култура се вижда принуден да търпи изцепките и наглостите на Боко, щото Западът добре знае, че сметките, масрафа на Боко требва да поискаме ний, неговите избиратели, така стоят нещата при демокрацията.

А че американците и европейците добре виждат колко му е акъла на Боко и колко он струва, това е пределно ясно, но им се налага, дето се казва, да работят с такъв матр`ьял, пък и сигурно се забавляват като го гледат как Боко стои като египетски сфинкс на срещите на държавните ръководители, обяснява се само с ръкомахания, сякаш е глухоням, една дума не може да каже на английски, а ако каже нещо на бугарски, преводачите дълго време се чудят как да преведат таз простотия на понятен човешки език; разбира се, че Боко в очите на западняците е забавно явление, а западняците ни оставят съвсем обяснимо ний да си берем резила му, щот он все пак е нашенска еманация, а не е западна еманация, да употребя аз тази учена дума, щот прекалено се изразявам по народному и читателите ми отдавна ме мислят за прекалено прост - и ме презират вече! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Бе не си прост ти, ама си непоправим идеалист! В злорадо очакване съм на някакво обяснение на г-н Цацаров за посещението му в Турция и разговорите с Ердоган! От какъв зор турският президент привиква главния прокурор на суверенна страна и разговарят двамцата? Нивата им са несъвместими, ранговете също. Можеше да привика посланичката ни, можеше да се назначи среща на друго ниво. А то турският президент-автократ обменя мисли с българския главен прокурор? За какво, за правосъдната ни реформа ли? Ако се установи тютюнева контрабанда, доставка на оръжие и финансиране на ИДИЛ - става весело! И да се върнем в началото на разговора. Обясни на по-младите си читатели кой беше Сомоса и къде гние сега (ако не е опънал вече петалата). "Негодник, ама наш!".

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Едно е ясно: мафията у нас си има свои доверени хора на всички възлови постове в държавата. И си плете кошницата. Ние, гражданите, сме длъжни да направим нещичко, че да счупим яйцата, които мафията така внимателно пази в своята добре оплетена кошница. Ердоган пък се оказва, че се е намразил с проповедника Гюлен щот вестници на последния почнали да изнасят данни за мафиотски сделки на синовете на Ердоган, тъй че очевидно наш Боко и Ердоган са "от един дол дренки", Путин е от същият тип управници с бандитско минало, ето на тази основа е и близостта на тримата. А какъв е Сомоса младите могат да се информират сами, аз съм на този принцип. Принципът "Негодник, ама наш!" (превежда се и така: "Кучи син, ама наш!") е разбираем, там е работата, че Боко обаче не е наш, казахме, той е Путинов човек, това скоро ще се разбере и от децата даже...