Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Огромната част от днешните мъже не са нищо друго освен роби на своя сексуален нагон и в крайна сметка на жените!


С. Д. каза: Един приятел ме обвини, че съм ласкаел жените. Ми те затова са жени, чакат топлота и ласка. Кой друг да им ги даде, ако не един умен мъж?! ... Една жена има способността да обърне мисленето на един мъж на 180 градуса!

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Интересно е, че някои мъже считат за нужно да се похвалят с това, че най-усърдно робуват на жените - или ги обслужват... :-) И смятат, че привързаността им към обслужването на жените било израз, видите ли, на ум, въпреки че то е израз тъкмо на обратното на ума.


Защото мъжът не е станал мъж докато не е успял да преодолее варварската си зависимост от своя сексуален нагон, респективно зависимостта си от жените. Несвободният от сляпата зависимост от нагона си (иначе казано, от жените) мъж не е мъж, а е жалка картинка, е карикатура, е жалко, само външно подобие на мъж.

Между другото мъжът е мъж доколкото е успял и поне една жена да обучи на това да не е варварски зависима от нагона си, това е трудна работа, но истинските мъже успяват даже и в това отношение. Мъжът не е мъж докато не е станал човек, а човекът е това: свободно същество. Първото по жизнената си значимост дело на човека е да очовечи собствената си природа, да култивира една чисто човешка, иначе казано, свободна от чистия нагон сексуалност. Човекът е същество, свободно даже и от собствената си животинска природа.


Първото дело на тръгналия по нелеките пътища на свободата мъж (и човек) е да извоюва свободата си от своя собствен сексуален нагон. Много днешни мъже не са нищо друго освен роби на своя нагон, сиреч са роби на греха, те са жалки слуги на разврата, тяхната собствена сексуалност ги тиранизира варварски жестоко, безжалостно, като нищо друго. И падението на такива хора е така голямо, че вместо да се срамуват от това, което са допуснали да ги сполети, те считат за нужно да се хвалят с него! Аз лично по-голямо падение не мога да си представя.


Препоръчвам на невежите по тия най-главни проблеми на пълноценния човешки устрем към свобода и човечност да разлистят поне моята книга със заглавие КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ МЪЖ? - защото очевидно съвсем не разбират това и са затънали в страшни, в непроходими житейски тресавища, които до добро не водят...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: