Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 май 2017 г.

Истината за руската политика спрямо България, изказана честно, без усукване, без лицемерие



"Всяко тържество на България е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите.”

Иван Аксаков

И този човек има посветена улица на свое име в центъра на София. Да, има заслуги за отстояване на българската кауза, събирал е пари за опълченците, но горните му думи и дейност към края на живота, му дават право не на улица, а на "балансирано" мълчание.

Предлагам СОС веднага да смени името на улицата с това на генерал Иван Колев или друг български генерал с "неудобен" принос и мълчание в съвременната история.

И тъй като сами няма да го направя без натиск - призовавам съветниците в СОС, които имат право на инициатива и споделят тази идея незабавно да започнат процедура. Ще подкрепим с масова подписка.

Не утре, не вдругиден: СЕГА!!!

Ilian Vassilev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: