Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 18 юли 2017 г.

Пропагандни мутрополитщини в Пловдив


СНИМКА: в “Марица” (основен източник на информацията за събитието)

Мутрополитпропаганда, Автор: ИВО ИНДЖЕВ

На църковна литургия за храмовия празник на митрополитската църква “Св. Марина” в Пловдив депутатът от ДПС Йордан Цонев беше награден от пловдивския митрополит Николай с най-високото епархийско отличие – църковния орден ”Св. Ерм” първа степен, съобщи БНР.

Дядо му Николай е благоволил да връчи същото пловдивско отличие на родения в околностите на Перник Георги Първанов, на оръженосеца му Петър Манджуков, на мадридския жител Симеон Сакскобургготски, на местния владетел Георги Гергов, на кмета на Пазарджик Тодор Попов, на бившия областен управител на Пловдив Тодор Петков: общо на 23-ма “отбор молодцы”.

На(д)граденият Цонев, днешно лице на ДПС и на лицемерието на българския политик, прескочил от върха на СДС в скута на Доган, е ясен. Той е отличник (“по бойната и политическата подготовка”, както се казваше в казармата в НРБ), отличен за вярна служба на петата колона на Москва у нас.



Да си припомним кой е дядо му Николай. Откъде да започнем – с това как “канонизира” като младоженец и би камбаните в чест на себеподобния (в журналистиката и политиката) Николай Бареков, когото с Бойко Борисов, в ролята на кум на домашния им любимец, не можеха да си поделят)?




Или да си спомним, как раздавачът на църковното отличие (като да му е бащиния) беше обгрижван от виден елемент в Пловдив, съчетаващ любовта си към дядо си Николай със свастиката.

Но всичко написано по-горе бледнее пред най-важния факт: на дядо Николай целува ръка самият самодържец от Банкя, който обича да заявява, че над него е само Господ.


След като “божият син” Борисов е на такова раболепно мнение, няма нужда са чудим, че и по-малко важни персони, като българският патриарх и неговият съмишленик по русофилска линия Симеон Сакскобургготски отидоха на поклонение на мутрополита от Пловдив на 2 февруари тази година.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: