Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 август 2017 г.

Нормалната човешка реакция е да не скърбим за успехите на другите, а да се радваме - и да продължим да работим, следвайки техния вдъхновяващ пример



По повод на това, че от няколко дни блогът ми показва числото 6 като PageRank (виж: Блогът ми има вече PageRank 6) се проведе кратка и то твърде изразителна (за нашите български условия) дискусия, в която се установи в крайна сметка следното:

Светослав Стойков каза: "Възможен е PageRank от 0 до 10. Той задължително се показва като цяло число и това още веднъж показва, че цифрата, която виждаме, е по-скоро ориентировъчна, отколкото точна. Колкото по-висок PageRank има една страница, толкова по-авторитетна е тя. Като цяло сайт с PageRank 4 – какъвто е на настоящия блог SEO свят – се счита за авторитетен, с PageRank 5 – още по-авторитетен. PageRank 6 пък имат само много известни и посещавани сайтове. Лични страници с такъв висок PageRank са рядкост."

Ангел Грънчаров каза: Аз също зная, че нещата стоят точно така. Дълго време блогът ми има PageRank 3, след това стана 4 и аз много се радвах за това. По едно време обаче нещо се повреди, опитах, сложих нов код за ранга, почна да ми показва... 0. След това порасна до 2, мислех си, че ще трябва да мине време, за да се върна до стария си PageRank 4. (Имам други блогове, които са с PageRank 2 или 3, въпреки че са специализирани - само за образование примерно). Но ето че тия дни забелязвам, че PageRank-ът ми станал... 6. (И още показва това число.) Възможно е да е някаква грешка, нищо не зная, но е факт, че показва точно цифрата 6. Знам, че имаше български блогове, които се хвалеха, че били постигнали PageRank 5 - това беше по времето, когато аз имах 4. Повтарям, възможно е да е някаква грешка. Но пък ако не е грешка, това трябва да се признае, че е голямо постижение. Не знам какви са критериите за изчисляване на PageRank-а, но ето, блогът има 18296 публикации и 38725 коментара. Има и 2 159 805 показвания за цялото съществуване (макар че тази статистика съм я сложил и броячът е започнал да брои някъде от 3-4-тата година от създаването му. Всеки ден има средно по-малко от 1000 посещения. Блогът съществува 11-та година и се поддържа всеки ден без прекъсване. Може да съм изпълнил някакво условие и да съм постигнал PageRank 6. Това за мен е радващо.

Някои хора обаче могат да скърбят по този повод. Това си е техен проблем и избор. Не е обаче хубаво да се завижда толкова на тия, които нещо правят. Верния подход е: и ти опитай да направиш нещо сериозно - когато друг човек ти дава пример, че е възможно, ако работиш упорито, да постигнеш някакъв успех.

И тъй, след като блогът ми има вече PageRank 6, това е знак, че той е станал "изключително важен и популярен". Това е една добра новина, макар че, скромно казано, аз си го знаех това нещо и преди това. На неутешимо скърбящите по този повод завистливци изказвам своите най-сърдечни съболезнования.

Виж също и PageRank.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Значи изкарвате добри пари от блога. Това е добре.

Ангел Грънчаров каза...

Да, изкарвам много добри пари от блога. По хилядарка-две на ден! :-)

Анонимен каза...

Това е отлично. Защо тогава хленчите за пари?

Ангел Грънчаров каза...

Нарочно "хленча", другарко. Идеята ми е да Ви накарам да полудеете от злоба и завист. За бясно куче се използва бесен прът. Анадъмо?