Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 август 2017 г.

Масовият българин е слабак, който е потънал в аморализъм, в малодушие, в бездушие - извор на какви ли не подлости и низости


Ето какъв коментар ми се наложи да напиша на едно място, в което "загрижени доброжелатели" ме информираха как хубаво съм бил оплют на едно друго място в Мрежата, където е била публикувана информация за моя случай, та там са се упражнявали в плюене по мен и някои мои ученици; по този повод реших да напиша кратичко психологическо обяснение на този толкова интересен "човешки", с извинение, феномен:

Най-отвратителната черта на масовия българин е че се подмазва на висшестоящите (на властващите) и, респективно, се гаври с тия, които са под него... :-( У нас да ритнеш или да плюнеш падналия е нещо като дълг, то е въпрос на чест, а пък човешкото състрадание и разбиране е нещо като кощунство, възприема се като недопустим разкош или лукс.

Такова поведение е типично робско поведение, това е типичното поведение на истинския роб. Робът не е нищо друго освен унизен и самоунижаващ се човек, който дотам е извратен, че унизеността си смята не просто за нормално или естествено състояние, но той я смята за нещо, с което можеш без капка неудобство да се хвалиш, да я изваждаш на показ.

Общо взето този същият масов българин е слабак, който е потънал в аморализъм, в малодушие, в бездушие, извор на какви ли не подлости и низости. И затова така силна е омразата му към тия, които са личности, т.е. към тия, които за разлика от него в нашите крайно ненормални обстоятелства дръзват да се държат свободно, достойно и човешки - т.е. да се държат "съвсем неадекватно".


Вождът и любимецът на масовия българин...

Затова да си личност у нас е проклятие. У нас тия, които наричаме "простаци", а това е именно въпросният масов българин, са хем големи нещастници, хем са крайно слабоволни, малодушни хора, хем са немислещи, т.е. са хора, които робуват на глупави и овехтели представи за нещата от живота, хем на това основание са се озлобили и са изпаднали в дива завист, хем са много агресивни, нахални и нагли, хем са лакоми за чуждото, т.е. са способни да крадат, да не говорим за това колко са лъжливи, колко са потънали в какви ли не други пороци. (Един от които е крещящата сексуална немощ, прикривана с показен сексуален бабаитлък.) А пък умствената си немощ такива нещастници прикриват с арогантното си поведение когато чуят или прочетат някаква що-годе оригинална мисъл. (Мисълта у нас е грях, а мислещите хора биват възприемани като прокажени!)

Чуе ли, прочете ли някоя оригинална мисъл нашенецът почва да крещи: "Караул, елате да арестувате този престъпник: той смущава нашият душевен мир, той си позволява, видите ли, да мисли, т.е. да ми се прави на личност, да ми се прави на различен, на особен, на интересен ще ми се прави той!".

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

От коментарите става ясно, че не сте точно за учител, Грънчаров. Никой не ви защити, никой не изрази несъгласие с мнението, че не ви бива и сте само вредоносен за младежите. Това трябва да ви говори нещо. Ама не чувате.
Има и още една страница във Фейса, специално посветена на вас, където за вас се казват и още по-големи подробности.
За алкохол доста говорят хората...

Анонимен каза...

Грънчаров обижда българския народ!!!!!!!!!! Заслужава да бъде наказан!!!!!!!! Той е злобен българомразец!!!!!!!!! Да се маха от страната като не харесва народа ни!!!!!!!!!

Анонимен каза...

В България живеят около 7-9 % стойностни хора, Ангел е един от тях. Останалите са на ниско ниво, предимно консуматорски настроени индивиди, които консумират де що им падне, а някои от тях са консумирали и себе си. Така са се изконсумирали, че са забравили основното си предназначение-да са човеци.

Анонимен каза...

"Ангел" е боклук!!!!!!!!!!!! И е пълен некадърник!!!!!!!!!!!! Как можете да го наричате "стойностен човек"???????????????? Вие сте направо луд или също като него сте абсолютно неподготвен!!!!!!!!!!!!!! Засрамете се поне малко!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И коя е тази страница във Фейса, специално посветена на Грънчаров, където за него се били казвали "и още по-големи подробности". Кажи за да се посмеем?