Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 август 2017 г.

Продължавам да кандидатствам за учителско място по философия, преследвайки ясно изразена изследователска цел


Сашка Койнова Кръстева, директорка на "Пейо Крачолов Яворов" - Пловдив

Днес в канцеларията на СУ "П.К.Яворов" в Пловдив подадох заявление, с което кандидатствам за обявеното място за учител по философия. (Срокът за подаване на документите е 25 август.)

Кандидатствам за учителското място и в това училище понеже искам да намеря отговора на един силно заинтригувал ме въпрос: има ли сред директорите на пловдивските гимназии поне един, на който му пука за качеството на обучението на учениците по философия? Напоследък (имам предвид по време на двете ми опрасквания-уволнения в последните три години) съм кандидатствал за обявени учителски места по философия в общо 10-тина гимназии; установих, че в нито една от тия училища на директорите изобщо, ама изобщо не им пука за качеството на обучението на младите по философия, по причина на което са готови ако трябва да назначат за учител по философия... магаре, но само да е "наше магаре", е, все пак да е от нашата партия де, да е от "нашите" магарета, и в същото време са готови да идат ако трябва на гилотината, но са решени да не допуснат учител по философия в тяхното училище да стане моя скромна милост!

От което именно си правя съвсем законния извод, че на тия властващи феодални директорски особи изобщо не им пука за качеството на обучението на учениците по философия. Примери в тази насока колкото щеш, но ето един, който е особено изразителен: директорът на Математическа гимназия в Пловдив назначи за учителско място в това иначе добро училище... партиен активист на роднинската на директорската партия (излишно е да казвам, че тя е БСП!), именно назначи функционер на партия АТАКА! Има и други такива и дори още по-скандални назначения! Което доведе дотам, че съм силно заинтригуван дали ще успея да намеря сред този управленски и "човешки", така да се рече, вид, именно директорите на гимназии, поне един, на когото все пак му пука за качеството на обучението на учениците по философия. Затуй ще се явявам за всички обявени учителски места по философия не само в Пловдив, но и близките до него селища.

И още един подобен въпрос ме вълнува около тия "конкурси", така да рече, и той е: интересува ме (понеже тия назначения на учител по философия предимно стават под диктовката на инспекторката по философия Антоанета Кръстанова, с която съм в остър идеен и ценностен, а също така и методологически, иначе казано, в цялостен конфликт!) значи интересува ме дали в един момент тази същата администраторка Кръстанова ще престане да диктува на директорите незаконната строга забрана моя скромна милост в никакъв случай да не бъде назначен за учител по философия? Директорите не смеят, разбира се, да й чупят хатъра, та ми е много интересно дали ще се намери директор, който да престъпи нейната воля, и също ми е интересно да разбера дали тя самата в един момент ще се възпре да ръководи тия недопустими репресии спрямо мен, да ръководи това погазване на моето основно човешко и конституционно право на труд, а също така и на правото ми на живот! Знаете, аз съм изследовател на текущата психопатология на бюрократичното съзнание в сферата на образованието, по тази причина с интерес изучавам тъй чудатите феномени в тази област, не само ги изучавам, но и ги анализирам, фиксирам получените резултати в съответните обобщения и пр., т.е. правя всичко това предимно от изследователски и научен, така да се рече, интерес.

Бях длъжен да дам тия разяснения. В обявата за учителското място по философия в училището, в което подадох документите си днес, няма фиксирани дискриминационни, насочени пряко срещу мен ограничения, това е интересен знак, имам чувството, че инспекторката по философия е захванала да схваща какво е дръзнала изобщо да прави, това е един обнадеждаващ симптом. Но да видим де, знаем, че фантазията на въпросните чиновници е безпределна, нищо чудно да са изобретили някакви други, по модернистични или авангардни "иновации", това ще се разбере съвсем скоро...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

Няма да стане. Затова аз ги плюя без задръжки!

Светлин Димитров

Анонимен каза...

Ща земат. Спор няма. Таквиз кат теб, гусин "И така нататък", със свещ ги търсят.

Анонимен каза...

Успех, г-н Грънчаров!

Анонимен каза...

Успех, другарю "И така нататък"!

Анонимен каза...

Змията Анастасосова съска ли съска, г-н Грънчаров! Не разбираш ли, че анонимницата която си излива змийската отрова по-горе е точно тя?

Ангел Грънчаров каза...

Защо я оприличаваш със "змия"? :-) Не, тя е толкова добра, моля ти се, недей я обижда. Има някои заблуди и толкова. Работим по това да й помогнем да се поправи. Човешко е да си помагаме.

Анонимен каза...

Да споделя, че в училище виждах няколко пъти директорката с тази на соу "Яворов".

Иван Щерев

Ангел Грънчаров каза...

Сигурно са приятелки. :-) Живи и здрави да са. Човешко е. Не вярвам служебните си задължения да смесват с приятелските обвързаности... това според мен е изключено! :-) Надявам се при тях служебният дълг да стои над всичко останало.

Ursus Major каза...

Грънчаров, точно защото директорите на училищата в Пловдив и областта са загрижени за образованието по философия, точно затова няма да вземат и да назначат доказан некадърник и абсолютен тъпунгер като теб

Анонимен каза...

Напълно правилно разсъждавате г-н Рамон Меркадер, точно така е: госпожа Анастасова ДОКАЗА НЕОСПОРИМО че Гранчаров е пълен некадърник и по тази причина нито един директор няма да го вземе на работа, а понеже е мързелив няма да го вземат в училище даже и като чистач на нужниците. Госпожа инспекторката по философия е напълно солидарна с г-жа Анастасова и затова нито един директор не се съмнява в това, че Гранчаров е пълен некадърник. И понеже всички директори на училища много държат на качеството на образованието на учениците по философия, точно затова никой няма да вземе Гранчаров на работа като учител. Той повече да не бленува, че ще бъде учител в нашите училища. Няма начин повече той да бъде учител. Голяма грешка е че са го търпели досега като учител, но понеже госпожа Анастасова и госпожа Кръстанова направиха нужното да го изобличат като некадърник, той е изгонен ЗАВИНАГИ от системата. В която работят вече само кадърни учители.

Анонимен каза...

Ако кандидатствате на всички обявени конкурси без да пропускате нито един, тъй като е ясно че няма да Ви одобрят на нито един, ще имате уникалната възможност да си поставите безброй изследователски цели и да съберете внушителен изследователски материал за сериозна публикация. Успех в изследователската дейност!
Силвия Бехар

Ангел Грънчаров каза...

Госпожо Силвия Бехар, сериозността и ценността на публикацията не се определя от обема емпирически матр`ьял, на основата на който тя е написана, а зависи от други неща. По тази причина аз макар и да не зная каква точно е ситуацията във всяко едно училище в Пловдив, в областта или в страната (но за сметка на това познавам цялостно ситуацията в едно училище, имам предвид пловдивската ПГЕЕ), въз основа на този пример съм написал доста съвсем сериозни публикации, от които, така или иначе, може да се съди за ситуацията и в българското образование като цяло. Причината е, че принципът на организация на системата е един и същ и тя дава абсолютно същите дефекти навсякъде. Е, значение има и субективният фактор, но общо взето и в това отношение ситуацията е плачевна. Масово учителите ги е страх от директорите, а директорите се държат в училищата като феодални деспоти. Та мисълта ми е, че не е нужно непременно да събера пределно голям по обем матр`ьял, за да почна да пиша сериозни публикации, публикациите и без това са ми все сериозни! :-) Желая Ви всичко хубаво!