Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 август 2017 г.

И сайта news.bg писа за казуса около тъй войнствената директорка на пловдивската ПГЕЕ




Уволненият пловдивски учител ще съди повторно училището, в което е преподавал, това става ясно от официално писмо разпратено и до медиите. Според Ангел Грънчаров, който е преподавал по философия, уволнението му е неправомерно.

Грънчаров обяснява, че конфликтът с ръководството на гимназията в лицето на директора Стоянка Анастасова е започнал още преди пет години, когато Грънчаров предложил за патрон на училището да бъде избран Стив Джобс. Тогава директорката се възпротивила и го обвинила в търсене на популярност.

Грънчаров изпрати до пловдивския митрополит Николай отворено писмо, което беше адресирано и до медиите и до институциите. В писмото бившият учител моли за помощ духовника.

В писмото си Грънчаров обяснява, че два месеца след уволнението си е стоял и протестирал на входа на пловдивската гимназия по електротехника и електроника.

"Позволих си да дам този шанс на директорката сама да си поправи грешката, ала тя не се възползва от него, независимо от това, че аз толкова много време всеки ден протестирах на тротоара, до централния вход към двора", пише Грънчаров.

В писмото си бившият учител обяснява, че е оспорил в съда първото уволнение от гимназията. "В крайна сметка Върховният Касационен съд отмени заповедта за уволнението ми и ме възстанови на работа, ала след само една година директорката отново дръзна да постигне нов реванш, отново ме опраска", пише Ангел. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/Plovdivchani/

Уволнен учител ще съди елитно пловдивско училище
Уволнен пловдивски учител ще съди повторно училището, в коет...
PLOVDIV24.BG
M-M N: Като бивша ученичка на този така наречен учител - напълно подкрепям решението на директора! Този човек НЕ трябва да преподава нито на деца нито на никой! Налага мнението си по изключително грозен начин, опитва се да учи децата на расизъм, да съдят хората по стила музика, който слушат и какво ли още не. Проявява агресия към учениците - към мен също имаше такъв опит. Изобщо не трябва да е учител. Да ходи да си лекува нервите и да спре да занимава обществото със себе си.

Божкова Петрова Петенце Този "учител" се е взел много на сериозно. Правилно да са уволнили. Неговите методи на преподаване не са иновация. Налага си своето мнение, което не е миродавно! Нека си прави блогове и там да се изявява, но не и да тормози ученици и учители. Дано не се върне никога като преподавател!

Plovdiv24.bg: Защо подкрепяте този човек? За последната година, поне седем публикации в негова защита, публикувате.
Под всяка публикация на страницата ви във Facebook, поне десет коментара на познаващи въпросния господи, ви пишат, че всички действия срещу него са правилни и той не бива да работи в системата на образованието и въобще с деца, но вие продължавате подкрепата си.
Защо?
Вихрен Илиев Ама тоя хъш още ли преподава? На мен ми преподаваше 93-94 година и още тогава, като млад учител беше изпляскал...

Vasil Genov Тоя не трябва да го допускат на 50м от училище и деца. Не е пригоден за учител, Ентелектуалец и философ да си бъде на частно :


Светлана Кузягина Да е жива е здрава директораката! Такива като него изобщо не трябва да припарват до каквото и да е учебно заведение
Н. Вълков Този психически нестабилен човек трябва да стои далеч от други хора, камоли деца...

Angel S: За него няма две мнения... Само неговото е правилно. Винаги се е опитвал да налага своето мислене на всички. Далече е от психологията.

О. Боюклиев Този идиот го знам!
Да, той е идиот!
Нуждае се от спешна психологическа и психическа помощ!

Диян Христозов: По-подходяща професия за него би била кондуктор 😂

Kitipova Nadezhada Странна птица но пък при него можеше да си нанасяш сам оценката в дневника. Бях отличничка

N. Atanasov Трябваше много отдавна да го уволнят



Анонимен каза...

Колкото и да си иновативен, не си единственият учител в това училище. Изборът патрон на се подлага на гласуване. Останалите учители, ученици и родители също имат право на мнение. И последна дума има директорът, който ти дава хляба в ръцете и ако не ти отърва си търси друго училище преди да останеш на улицата, както и се е получило. Ако си толкова невинен, синдикатът да се заеме със защитата ти.

Mapa

Анонимен каза...

Като бивша ученичка на този така наречен учител - напълно подкрепям решението на директора! Този човек НЕ трябва да преподава нито на деца нито на никой! Налага мнението си по изключително грозен начин, опитва се да учи децата на расизъм, да съдят хората по стила музика, който слушат и какво ли още не. Проявява агресия към учениците - към мен също имаше такъв опит. Изобщо не трябва да е учител. Да ходи да си лекува нервите и да спре да занимава обществото със себе си.

Mariq-Magdalena Nedelcheva

Анонимен каза...

Този "учител" се е взел много на сериозно. Правилно да са уволнили. Неговите методи на преподаване не са иновация. Налага си своето мнение, което не е миродавно! Нека си прави блогове и там да се изявява, но не и да тормози ученици и учители. Дано не се върне никога като преподавател!

Божкова Петрова Петенце

Анонимен каза...

Plovdiv24.bg Защо подкрепяте този човек? За последната година, поне седем публикации в негова защита, публикувате.
Под всяка публикация на страницата ви във Facebook, поне десет коментара на познаващи въпросния господи, ви пишат, че всички действия срещу него са правилни и той не бива да работи в системата на образованието и въобще с деца, но вие продължавате подкрепата си.
Защо?

Ксени Кузманова

Анонимен каза...

Да е жива е здрава директораката! Такива като него изобщо не трябва да припарват до каквото и да е учебно заведение.

Светлана Кузягина

Анонимен каза...

Toq iska 1 namekvane na glavata shte pishe po 2 ychebnika poveche na godina.

Spas Kaloqnov

Анонимен каза...

Жалко, че напуснах градския транспорт. С удоволствие щях да го карам да чисти рейса, да става в 3, да работи по 16 часа, да го возя като на рали и да му припомням как ми говореше за духа на свободата в час!

Ангел Каменов

Анонимен каза...

По какво е преподавал въпросния?

Иван Басмов

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров е учител по философия. Това е най-добрият учител, който ми е преподавал. Разни комплексари го клеветят, угодничейки на директорката. Няма нищо вярно в обвиненията срещу него (че не зачитал правото на мнение, че бил "психически непълноценен" т.н.), просто директорката го мрази защото е талантлив, защото я превъзхожда. Директорката иска да е обкръжена от некадърни подлизурковци и затова не може да търпи Грънчаров, който единствен се осмелява да и казва истината в очите. Ако имаше повече учители като г-н Грънчаров българското образование щеше да е на световно равнище.

Анонимен каза...

Аз съм възмутен от коментарите на хората. Единственото което мога да в случая е много хубаво да си помислят, когато оплюват някого дали той го заслужава това нещо. Малко да се разровят и да си помислят, ами ако някой постъпи по същия начин с тях, дали ще им е приятно. Няма да споменавам и шансовете за диалог с г-жа Анастасова, как самата директорка не пожела да поговори с нас (защото когато си уговорихме среща предупредих, че няма да съм сам), не мога да разбера, след като е толкова "добра" какъв беше проблема да обсъдим мирно разрешаването на казуса, не съм забравил и господина, който ме попита, защо съм бил плашел охраната с полиция и цитирам "Да не се окаже някой от полицайте да ми е роднина". Каквото и да значеше това, ще се направя на луд, обаче не харесвам отворковците, които са толкова печени и смятам да ги посетя внезапно с всички контролни органи, с които разполага държавата (без значение че са толкова компрометирани), вярвам че има хора които биха направили пълно разследване на казуса, пък тогава ще видим кой какъв е. Между другото аз съм Ангел Ангелов и съм от хората, които са си изпатили от двойните стандарти и в основното училище и в гимназията, която завърших. На г-жа Анастасова ще й кажа само, че игричките й няма да продължат още дълго, въпрос на време е сама да попадне в собствените си капани и да се и г-жо директор, за мене сте отворена книга (надявам се да го прочетете това и да се сещате преди да си легнете, как си вкарахте автогол още на 04.07.2017г.). На всички останали мога да кажа Бог да ви пази, защото очевидно ние като граждани сме неспособни да се опазим.

Angel Angelov

Ангел Грънчаров каза...

Най-отвратителната черта на масовия българин е че се подмазва на висшестоящите и, респективно, се гаври с тия, които са под него... :-( У нас да ритнеш или да плюнеш падналия е нещо като дълг, то е въпрос на чест, а пък човешкото състрадание и разбиране е нещо като кощунство.

Такова поведение е типично робско поведение, това е типичното поведение на истинския роб. Робът не е нищо друго освен унизен и самоунижаващ се човек, който дотам е извратен, че унизеността си смята не просто за нормално или естествено състояние, но той я смята за нещо, с което можеш без капка неудобство да се хвалиш, да я изваждаш на показ.

Общо взето този същият масов българин е слабак, който е потънал в аморализъм, в малодушие, в бездушие, извор на какви ли не подлости и низости. И затова така силна е омразата му към тия, които са личности, т.е. към тия, които за разлика от него в нашите крайно ненормални обстоятелства дръзват да се държат свободно, достойно и човешки - т.е. да се държат "съвсем неадекватно".

Затова да си личност у нас е проклятие. У нас тия, които наричаме "простаци", а това е именно въпросният масов българин, са хем големи нещастници, хем са крайно слабоволни, малодушни хора, хем са немислещи, т.е. са хора, които робуват на глупави и овехтели представи за нещата от живота, хем на това основание са се озлобили и са изпаднали в дива завист, хем са много агресивни, нахални и нагли, хем са лакоми за чуждото, т.е. са способни да крадат, да не говорим за това колко са лъжливи, колко са потънали в какви ли не други пороци. (Един от които е крещящата сексуална немощ, прикривана с показен сексуален бабаитлък.) А пък умствената си немощ такива нещастници прикриват с арогантното си поведение когато чуят или прочетат някаква що-годе оригинална мисъл. (Мисълта у нас е грях, а мислещите хора биват възприемани като прокажени!)

Чуе ли, прочете ли някоя оригинална мисъл нашенецът почва да крещи: "Караул, елате да арестувате този престъпник: той смущава нашият душевен мир, той си позволява, видите ли, да мисли, т.е. да ми се прави на личност, да ми се прави на различен, на особен и пр.!".