Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 септември 2017 г.

Срамота е така да подвеждате хората, не е хубаво да продължавате да насаждате комунистическите лъжи в съзнанията на младите най-вече!



Петко Симеонов: 23 септември 1923 г. Ако не е бил 9 юни, няма да е бил 23 септември. Зная го от участници във въстанието. Редови, обикновени старци, говорещи за него докато наглеждат козата, поливат градината си или събират съчки в гората... Бог да прости загиналите!

Ангел Грънчаров: Никакво "въстание" не е имало. Имало е опит за комунистически метеж, инспириран от агенти на Москва. Не е хубаво да се лъжат младите, г-н Симеонов. Трябва да се употребяват точните термини. Срамота е така да подвеждате хората, не е хубаво да продължавате да насаждате комунистическите лъжи в съзнанията на младите най-вече.

Георги Кокеров: Превратът на 9 юни 1923 г. е посрещнат с радост и възторг от всички българи. Най много се радват комунистите. Г. Димитров на 26 юни на конгреса на ОРСС казва "Нито на страната на едните, нито на страната на другите. Против едните и против другите". Комунистите смятат, че това е сблъсък на градската и селската буржоазия. През юли 1923 г. пристига от СССР Васил Коларов със задача от Коминтерна да се използва превратът за започване на гражданска война. Идеята на Коминтерна се посреща враждебно от ръководството на БКП начело с Димитър Благоев. Коларов успява да привлече в своя подкрепа Г. Димитров, Ант. Иванов, Ст. Димитров - Марек. Не е ясно кога е взето решение за въоръжена акция. Изследователите не могат да определят дали е имало заседание на ЦК и кога - през юли или през август. Въобще тъмна история. Коларов се среща с Д. Благоев и не успява да го убеди в правилната идея на Коминтерна. Тодор Луканов, организационен секретар е твърдо против. В нощта срещу 12 септември започват въоръжени акции в Южна България, с. Мъглиж. Скоро вълненията обхващат много села в Казанлъшко, Старозагорско, Новозагорско. ЦК все още не е наясно дали да има въстание. Така и не е ясно дали е имало заседание. След 20 септември В. Коларов и Г. Димитров заминават за Фердинанд с автомобила на министъра на железниците и пощите Димо Казасов. Вдигат бунт във Фердинанд и някои села от околията. На 25 септември по предварително създаден, поддържан и осигуряван канал бягат през Чипровци в Сърбия. Посрещнати са като скъпи гости от нишкия окръжен управител. Коминтернът вдига комуняшки метежи в Унгария, Германия и България, победени страни в ПСВ. Компартии-членове на Коминтерна има във всички европейски страни, но те не вдигат бунтове и метежи. Това дава основания за връзка между Коминтерна и Антантата. Това е накратко за септемврийския селски бунт от 1923 г. Против тази теза са само неунищожените комуняги. Може да се изложат още подробности...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, и Гео Милев, и Антон Страшимиров (повестта "Хоро"), и Разцветников и Фурнаджиев в своите стихове ли са лъгали? Като другите съвременници на събитията, с които е разговарял Петко Симеонов и за които ти пишат други хора тук? Аман от злобни пренаписвачи на историята!

Ilia Naumov

Ангел Грънчаров каза...

Ilia Naumov "Свидетелствата" на комунистически мекерета, цял живот верно служили на государите си от Москва, изобщо не са авторитетни, напротив, те служат за потвърждение на тезата ни.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , ти си невежа! Споменатите от мен големи българи никога не са имали нищо общо с комунистите и с Москва. Това са безпартийни, честни и талантливи, елитни представители на българския народ. Но ти откъде да знаеш като мозъкът ти е на "off"

Ilia Naumov

Ангел Грънчаров каза...

Честен комунист, честен предател на България няма. Запомни го от мен!

Анонимен каза...

Това, казано по този начин от отявлен русофоб, и пещерен антикомунист, си е направо комплимент,
Ей така се увеличават привържениците на левите идеи, и даже на комунистите в днешна България - при среща с антикомунистите, и с русофобите.

Пламен Пасков

Анонимен каза...

Петко , май забравяш, че преди 23 септември е имало и 9-ти - 10-ти юни в Плевен на майор Кочев?!...

Stefan Zdravkov

Анонимен каза...

За Стефан Здравков. Плевенският бунт е прекратен по нареждане на Тодор Луканов, предадено по телефона на министъра на вътрешните работи. ти не знаеш това, комуняго. Наумов, романът на Антон Страшимиров не е документ. Йосиф Хербст е доказан участник в атентата в "Свети Крал". Гео Милев, Христо Ясенов, Сергей Румянцев и други са доказани издайници и агенти на Антантата. Всички комуняги, участници в дискусията ръсят комуняшки лъжи. Вместо да пишете лъжи, четете! Пък дано научите нещо. но това е невъзможно. От екскременти като вас торта не става.

Георги Кокеров