Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 септември 2017 г.

Имаше, ох, как имаше комунизъм: строшените кости на жертвите му свидетелстват за вилнеенето на комунизма и на комунистите из нашите земи!



Зукирумо Ринкиши: Комунизъм никога не е имало и няма засега никъде по света! Първо и най-важно за да се достигне до него, трябва промяна на съзнанието. А иначе като организация, някакви наченки на такъв може да се види в разните "комуни" (то и името на строя идва оттам). И най-вече в т.нар. кибуци в Държавата Израел! Но трябва първо да се попрочете това-онова по въпроса, а не само да се драска "от пръстите"!


Ангел Грънчаров: Имаше комунизъм, лъжливи другарю или таваришч комунист. Живяхме го, видяхме що струва комунизма ви. Недей да лъжеш младите, че комунизъм било нямало. Имаше, ох, как имаше комунизъм: строшените кости на жертвите му свидетелстват за вилнеенето на комунизма и на комунистите из нашите земи! Още не можем да се отървем от пораженията на комунизма, а вий лъжете, че той изобщо, видите ли, не бил идвал?! И тепърва ли ще ни "ощастливите" с комунизма си?! Много сте хитри вий комунистите бе?! Егати лъжливите разбойници сте, проклети да сте!


На 23 септември около 00,15 ч след полунощ е изпълнена смъртната присъда на земеделския водач Никола Петков. Според решението на Народния съд врагът на отечеството трябва да бъде умъртвен чрез обесване, но разсекретени архивни документи от зловещата 1947 показват, че големият демократ е убит зверски с чукове по главата, а след това провесен на въже.

Убийството на земеделския лидер се превръща в един от най-големите грехове на установилия се в България след 1944 година комунистически режим. По ирония на съдбата Петков става жертва на същото правителство на ОФ, създадено и извършило репресии и с неговото мълчаливо и явно съгласие. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Комунизъм всъщност никъде не е имало. Имало е диктатура, тоталитаризъм и пр. Като в България, СССР и НК.
Всъщност няма значение как ще наречем този режим. Етикетите не са важни.

Ангел Грънчаров каза...

"НК" Никарагуа ли е, таваришч?! :-) Значи било немало никога комунизъм, амче ти самият какво си?! :-) Ти самият си непосредствено опровержение на лъжливата си теза, нима може да има комунисти, които, лъжейки, че било нямало никакъв комунизъм, фактически продължават да му служат, и в същото време наистина да няма комунизъм! Панимаешь, таваришч, в какъв капан се фана сам? :-) Абе вий, комунистите, некога ще поумнетее ли бе?!