Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 септември 2017 г.

ВНИМАНИЕ: Сигнал за предстоящ "военен преврат" на паравоенните "патреотични" формирования в България, командвани от хора на руското КГБ!!!


Най-новата опорна точка на КГБ-пропагандата е, че в България след 5 септември 1944 г. не били влезли никакви съветски или руски войски, а били влезли само... украински войски, иначе казано, България не била окупирана от СССР или от комунистическа Русия, а била окупирана от... Украйна!!! :-) Много умно, а, как ви се струва? Снощи по телефона ми се обади един възмутен другар и ми разясни, че съм бил в "голяма заблуда" като в своето предаване "На Агората с философа Ангел Грънчаров" по Пловдивската обществена телевизия съм говорил за съветска, за комунистическа или за руска окупация на България, нямало било такова нещо, бил съм прегрешавал спрямо "историческата истина", България била окупирана от войски на Трети Украински фронт, това били украински войски, ерго, окупаторът на Царство България била... Украйна! (А пък аз съм бил чисто и просто "злобен лъжец" като съм говорил за "съветски" окупатор, за руско-съветско-комунистическа окупация на България!)

Предупреди ме да внимавам, щото "тъй правдолюбивите български патриоти" като него имали били обичай сурово, но справедливо да наказват "лъжците" като мен, т.е. заплаши ме с физическа разправа ако не съм бил престанел да "лъжа" в блога си и по телевизията. В краткия телефонен дебат с този правдолюбец той ми каза още нещо, което ме потресе: идвал бил "окончателният край на демокрацията в България", "истинските патриоти на България", обединили силите си в безброй паравоенни "патриотични" формирования под командването на руски военни специалисти съвсем скоро щели били да направят военен преврат срещу "изменника на българщината и майкопродавецът Бойко Борисов" и негово "изменническо правителство" (в което патреотите били нищожно малцинство), много кръв щяло да се пролее, но България щяло да бъде върната в "исконното си лоно", а именно да стане отново придатък на "великата и непобедима Руска империя"!!!


Това чуха ушите ми снощи по телефона от въпросния разпалил се "истински български патреот", който успях да изнервя дотам, че го доведох до това откровение. Думите му за предстоящ "военен преврат" на паравоенните "патреотични" формирования, командвани от руското КГБ заслужават обаче по-голямо внимание според мен, най-малкото не бива да бъдат подминавани без никакво внимание.

Естествено бях заплашен, че като "изменник" на "вечната братска руско-българска дружба" (лицето знаеше, че съм получил университетско образование в Русия) съм щял бил да си получа "заслуженото", спрямо такива като мен патреотичното лице благоволи да употреби израза "европейски пачаври", да, аз съм бил една "европейска пачавра" и като такъв съм бил "изменник" на въпросната дружба и на "истинската национална кауза на България".

Не за първи път ми се обаждат "разгневени зрители" по телефона, но такива заплахи за живота ми досега не бях получавал. Във вчерашното предаване във връзка с наближаващата дата 9 септември казах някои истини, които до такава степен са разгневили въпросния "патреотичен правдолюбец", че ето, той хем ме наруга, хем ме заплаши, хем ме информира за "наближаващия удар" на... "истинската българщина" срещу България. Срещу другата България, която не клечи в унизителна поза пред "благодетелката", пред "освободителката", пред "Матушката Государиня Русия"...

ДОБАВКА: За малко да пропусна, обадилият ми се снощи по телефона разгорещен "патреотин" също така има добрината да ми заяви, че съм бил също така в "голяма заблуда" спрямо Георги Марков, първо, Георги Марков не бил никакъв дисидент или борец срещу комунизма, а бил "изменник на родината", бил "мерзавец", който първо се бил ползвал от облагите на комунизма, пък после избягал при господарите си, а господар на Георги Марков било... ЦРУ, Г.Марков си бил "продал душата" на "западните империалисти", по-специално на проклетата и тъй коварна американска шпионска централа ЦРУ! Аз отдавна смятах, че тази терминология на комунистическите бетонни глави не се използва, ала ето, използвала се е в дадени среди, ала ние не сме знаели, сега обаче те добиха куража да извадят на показ същината си. Страшна работа: и много зомбирани млади хора вербуват в своите "патреотични военни формирования", от което може да произлезе ужасна трагедия един ден, знаем на какво са способни комунистите, не трябва да забравяме, че те убиха не само Георги Марков, а и изклаха и разстреляха десетки хиляди българи в злокобните кървави нощи след 9 септември 1944 г., тъй че изобщо не била да се съмняваме в садистичните наклонности на комунистите.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

1 коментар:

Анонимен каза...

Уважаема г-жо Велчева, трябва да прочетете определението за тази форма на държавно устройство, а не етимологията на думата "демокрация". Като бяхме Народна демократична република и цялата власт произтичаше от народа и принадлежеше на народа, кой управляваше?! Демокрацията като форма на държавно устройство е остаряла и негодна. Тя разви два непреодолими недостатъка - бюрокрацията и корупцията. Това стана, когато тази форма създаде и професия - професионалния политик. Има ги във всяка страна с такова управление. За това Обединеното кралство напуска ЕС. Ще го напуснат и други държави, ако нещата не се променят кардинално. Но те няма да се променят, защото са в ръцете на "демократично" избраните политици, които тъкмо това ги устройва - тълпата от чиновници и легалните и закони форми за придобиване на огромни нетрудови средства и облаги.

Radomir Parpulov