Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 октомври 2017 г.

Страстната ми полемика с разгневен автор с философско-финансови наклонности, който обещава да ме съди заради това, че съм публикувал статията му в списание ИДЕИ



Преди известно време благодарните и щастливи читатели на този блог, както и тези на списание ИДЕИ имаха възможността да прочетат завръзката на една интересна и дори вълнуваща сага, представяща по най-убедителен начин моралната ситуация в свидното ни отечество (Виж: Великолепен нравствен казус, възникнал около полемиката ми с един отдаден на… финансите философстващ автор на списание ИДЕИ); минаха няколко месеца и сега тази същата сага има шансове да стане епична - защото е много възможно да стигне дори и до съдебната зала; ето продължението на нашия диалог с въпросния автор, както можете да се убедите сами, там аз му казах в крайна сметка следното, а той млъкна:

... Ще трябва да извадя сега статията Ви от списанието. Създавате ми неудобства. Снощи изпратих новата книжка за печат, сега ми създавате проблем и се налага да я изискам от печатницата, да й правя нов предпечат, без Вашата гениална статия. Или да я оставя?! Ако все пак, допуснем, излезе Вашата статия в този брой, ще искате ли все пак авторския си хонорар!

Между другото ще ми се наложи нашата кореспонденция да излезе не само в блога ми, но и в списанието. За да видят хората с какъв "философски матерьял" разполагаме ний тук, в България. Непременно ще го направя. Истината трябва да се знае. При това този текст, тази наша полемика или дискусия ще излезе с Вашите истински имена. Да Ви преподам един урок. За Ваше добро го правя!

Това му написах тогава. Статията му излезе по причина на това, че моя милост точно по това време се наложи да се занимава със собственото си твърде тежко здравно положение, имах сериозни здравословни проблеми, поради които нямах възможността да преработя цялата дадена за печат книжка на списанието; е, статията на въпросния автор по тази причина все пак излезе не само в електронния вариант на списанието, но и в хартиения; ето сега какво ми пише авторът, който, вместо да се зарадва, силно се е ядосал за нещо, аз лично така и не можах да разбера за какво; четете сами, мислете сами, казусът се очертава да е превъзходен, иначе казано, да е чисто български по темперамент и по нравствената си извисеност, тъй да се рече: (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

14 коментара:

Анонимен каза...

Браво господине!!!!!!!!!!!!!!!! Съдете тоя аморален човек, който при това е крайно некадърен и затова съвсем справедливо нашата директорка го изгони от училището ни!!!!!!!!!!!! Нека да си получи заслуженото най-сетне!!!!!!!!!!! Осъдете го да плаща докато е жив!!!!!!!!!!!!!!! Нека да гладува и да плаща - щом си позволява да не спазва законите!!!!!!!!!!! Той беше уволнен не само защото е некадърник, но и защото наруши всички до един закони в българското образование!!!!!!!!!! Но засега не е осъден за това!!!!!!!!!!!! Осъдете го най-напред Вие пък след това и нашия сплотен колектив ще го съди за моралните щети, които този нещастник ни нанесе през годините!!!!!!!!!!! Заради него не видяхме миг покой заради глупавия му блог!!!!!!!!!!!!! Толкова се радваме, че Вие го давате под съд, обвинявайки го в кражба!!!!!!!!!!!!!!! Дано съдът го осъди не само с глоба, но и със затвор!!!!!!!!!!!!! Така ще се радваме Гранчаров най-после да влезе в затвора!!!!!!!!!!! С две ръце гласуваме в подкрепа на Вас, така справедливо възмутени господине!!!!! Ако искате ще Ви бъдем свидетели пред съда за да докажем какъв мерзавец е тоя тип Гранчаров!!!!!!!!! Ще Ви помогнем да го опраскате така, че да Ви запомни докато е жив!!!!!!!!!!!!!!!!!

Радваща се членка на сплотения колектив на тет-Ленин

Анонимен каза...

При такива казуси може би е добре да има арбитър - съдът и той вземе справедливо решение.

Анонимен каза...

Повтарям, след пет дена ще видя дали материалите са свалени. Публикувайте каквото искате, но няма да оставя това така и е възможно да увеличите още повече обхвата на правните ми претенции по този начин. Не ме занимавайте повече.

Пет дена. А за публикациите в блог на кореспонденция без съгласие, ще се консултирам допълнително със специалисти.

Всъщност, доколкото разбирам, г-не, Вие сте си позволил дори да публикувате моя материал в хартиен вариант.
Нещо повече, позволили сте си да публикувате и части от личната ми кореспонденция без мое съгласие - в издавано от Вас хартиено списание?
Уверявам Ви, че нещата започват да стават сериозни.
И то, доста по-сериозни, отколкото си мислех в началото.
Хартиеното копие ме улеснява още повече.
Ще направя всичко възможно да си платите както подобават законите на страната не само за присвояване на интелектуална собственост, но и по други параграфи, които касаят разпространяване на информация за мен като частно лице без мое съгласие.
Нека оставим компетентните органи да си свършат работата.

К.Бенчев

Ангел Грънчаров каза...

Нима смятате, че "компетентните органи" ще направят това, което Вие самият не желаете да свършите, а именно: да разберете какво всъщност искате?! Щото нали Вие ми предложихте статията си за печат?! Е, постигнахте го, защо не заведете всъщност съдебно дело срещу... самия себе си, осъдете себе си, тогава именно "компетентните органи" вместо Вас ще решат това, което Вие самият не можете да решите, а именно: не знаете какво искате!

Ursus Major каза...

Грънчаров, мое ли да си толко тъп бе, мое ли да си такъв тъпунгер бе, Грънчаров?

Анонимен каза...

Другарко Анасссстассссосссова-Ментекадер и в лудницата ли вече има интернет?! :)))) Как успяхте да напишете това? :)))

Анонимен каза...

Доскоро в съдебната зала.

Kosta Bentchev

Ангел Грънчаров каза...

Простете, а с хартиеното издание какво да направим? Ще благоволите ли да разпоредите да организираме едно аутодафе? Ако заповядате да изгорим тиража, само кажете, аз съм готов да изпълня всяко Ваше нареждане...

Анонимен каза...

Изчакайте съдебното решение, г-не. И не ме занимавайте повече, проблемът не е мой.

Kosta Bentchev

Ангел Грънчаров каза...

Разбрах. Вместо Вас ще мисли съдът. Понеже Вие сам не можете да решите какво точно искате, нека по този проблем да се произнесе съдът. Очевидно придавате огромно значение на своята персона щом решавате такава уважавана институция като съдът да решава Вашите лични проблеми и да се грижи за разрешаването на проблемите, свързани с Вашите творчески терзания и мъки.

Анонимен каза...

Леко полеко ще Ви се изяснят нещата, няма страшно. Ще имате удоволствието да се запознсете отблизо с мен, струва си. Само да сме живи и здрави.

Kosta Bentchev

Ангел Грънчаров каза...

Горя от нетърпение да Ви опозная. Вие сте загадка. Досега зная едно: че за пари сте способен на всякакви подвизи. Включително и блокира мисълта Ви заради пустите му печатани хартийки. Като Ви казах, че би било добре или би било редно да подпомогнете изданието (все пак откъде-накъде аз с моите пари да финансирам издаването на Вашата статия?!), Вие скокнахте за бой. А сега, след като победихте и статията Ви излезе все пак без да се охарчите изобщо, сега пък Ви хрумна да искате пари от мен чрез съд - заради това, че съм Ви направил туй добро. Как е възможно толкова силна да е властта на парите над душата Ви? Как стигнахте до подобна тирания на парите връз душата Ви?

Ursus Major каза...

Грънчаров, по-спокойно, човекът те не знае що за тъпунгер си, ще го уплашиш!

Анонимен каза...

Другарко Анасссстассссосссова-Ментекадер още ли не са те вързали ма? :))) Да не си дала подкуп на санитарите та те пускат не само на двора, но и в кафенето да ползваш интернета?