Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 октомври 2017 г.

Снощният протест за спасяване на държавата от мафията успя да хвърли камък в блатото на гибелното статукво


Ilian Vassilev: Още веднъж за опитите да се омаловажат протестите и да се изведе тяхната "полезност" като условие за провеждането им.

Годината е 2017 - обществото е приспано след години на медийна анестезия, реалити шоу и корупционна терапия. Промяната на това състояние няма да се постигне един масов самослучил се митинг, а с това което е възможно и реализуемо. При тези условия всеки протест, всяка проява на несъгласие с тенденцията към блатност, са не само важни, те са "като слънцето и въздуха". За това и снощния марш изигра своята роля - за да покаже, че има воля и хора, които не са се примирили.

Той е голям успех защото все пак става въпрос за съдебната реформа и за професионален акцент, не за партии организатори, а за НПО.

Разбирам, някой от съмняващите и скептиците, да беше предложил алтернатива или да беше организирал някакъв протест или друга проява - която по неговата/тяхната скала да е постигнала равнище на полезност и резултатност, а то "мрънкане" на място, от удобния пост зад компютъра в къщи.

За това всеки, който постави под съмнение усилията и постиженията на организаторите на митинга снощи, неусетно, вероятно и за самия него–нея, се превръща в част от това мъртво течение, което обездвижва обществото и фиксира блатното състояния.



Снимки: OFFNews.bg

По тази логика всички усилия на Левски са били провал защото "полезността" на неговите обиколки из цяла България е била съмнителна, за да не кажем провал, тъй като не е постигнал успех и единици са били тези, които са го подкрепили. "Новите" революционери искат гарантиран успех без постоянна и упорита работа, ей-така да отидат на протест който ще завърши с гарантирана смяна на правителство и оставка на нежеланите лица.

Да, за съжаление, положението с приспиването на народа не е много по-различно днес от тогава.

Не забравяйте, че този митинг е и с професионален фокус съдебна система, конкретен повод новия състав на ВСС и "свежите" безобразия, ерго не е предназначен априори да бъде масов.

Убеден съм, че масовостта ще се постигне ако на преден план излезе корупцията във всичките и форми и най-вече тоталната липса на социална справедливост - т.е. като се даде по-широка и масова мотивация за участие.

Още веднъж голяма благодарност - тези които са били на протеста знаят, че той успя да хвърли камък в блатото. И ораторите бяха на ниво.

Кратък мой коментар: Самата истина е това, прочетете внимателно: защото на България са съдбовно необходими разумно мислещи хора!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: