Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 октомври 2017 г.

Ще продължа да се боря "за правда и за свобода", пък дори и това да е последното нещо, което ще направя в живота си!


Следващият понеделник, 16 октомври, от 10.30 часа ще започне второто заседание по съдебното дяло, което моя милост води срещу директорката на пловдивската ПГЕЕ, опраскала (уволнила) ме за втори път от работа, аз съм дългогодишен учител или титуляр по философия в това училище. (След първото ми опраскване Върховният Касационен съд отмени заповедта й за уволнение, бях възстановен на работа, работих година и два месеца, в които самозабравилата си директорка си позволи какви ли не административни щуротии за да ми пречи на работата, после, като си натрупа цяла папка с компромати, пак се осмели да ме уволни; печелил съм и още едно съдебно дяло срещу нея, за отмяна на нейна заповед за мое дисциплинарно наказание "Предупреждение за уволнение", Върховният Касационен съд и тогава отмени заповедта й, това беше през 2013 г.). Очевидно е, че тази администраторка води нескривана безпощадна война срещу мен, а действителната причина за яростта й е че моя милост "й мъти водата", пречи й да си властва по нейния авторитарен тертип, именно да си прави каквото й скимне (пък "колективът" позорно да мълчи!); аз съм човек не само с демократично мислене, но и с демократично поведение, което просто означава, че имам дързостта открито да казвам каквото мисля, да я критикувам (включително и по медиите, в блога, във воденото от мен предаване по Пловдивската обществена телевизия и пр.), осъществявам непосредствено в работата си същностни и коренни промени в начина на обучение на учениците: аз съм привърженик на идеите на демократичното, на свободолюбивото, на човечното училище и образование, боря за за промени в мухлясалата образователна система и прочие; това, разбира се, на директорката съвсем не й харесва и понеже си е въобразила, че като е на власт може да си прави каквото си иска (тя доста се е объркала - очевидно не знае на кой точно свят живее!), по най-откровени политически причини редовно си позволява да ме опрасква - и затова също така редовно си има работа с правосъдието (щото висшестоящите началства в образованието също виждат в мое лице заплаха за тъй удобното им статукво, поради което вместо да възпрат произвола спрямо моята скромна особа го насърчават!). Та значи следващото заседание по това толкова важно за мен съдебно дяло (опраскан съм по такъв гаден параграф че фактически съм лишен от преподавателски права, да, и такива неща се случват в тъй свидното ни отечество, което напоследък не наричам иначе освен МУТРОЛАНДИЯ - и също БАНДИТОСТАН, за разнообразие!) ще се открие точно след седмица; и знаете ли кое за мен е най-обидното в цялата тази история? Ще ви го кажа съвсем откровено, ще бъда пределно честен, нищо няма да скрия; не обичам да си кривя душата.

Най-обидното за мен е, че в съдебната зала, където се води това съдбовно за мен съдебно дяло, отново няма да има никой друг човек освен гражданинът и учителят инж. Радомир Парпулов, сега пенсионер, бивш заместник-директор на пловдивската ПГЕЕ, който единствен не се страхува открито да ме подкрепя и то по времето на всички тези многочислени съдебни одисеи (прочее, подкрепяше ме и бившият директор на ПГЕЕ, инж. Венелин Паунов, Бог да го прости, той почина през юни тази година, е, и още неколцина човека ме подкрепят, но в залата на съда като гражданин, който да ме подкрепя, идва само г-н Парпулов!). Ето това за мен е най-обидното, което обаче изобщо не е чудно: по тази същата причина вече сме държавата МУТРОЛАНДИЯ, а не държавата БЪЛГАРИЯ, населена от горди граждани, които не търпят злодеянията на самозабравили се мутро-управници! Защо да е обидно това за мен ли? Ще кажа защо.

Аз съм учител по философия 34 години, от които 7 съм бил и преподавател в университет, именно в Пловдивския: знаете ли на колко много хора съм преподавал философия?! На хиляди човеци съм преподавал философия! Да не говорим за това на колко други хора съм познат или съм приятел без да съм им преподавал: знаете ли примерно с колко много колеги-учители се познавам?! Да, със стотици учители се познавам или съм работил, но нито един няма да дойде в съдебната зала да ме подкрепи поне морално, залата ще бъде почти празна (само г-н Парпулов обикновено я населява), а отново аз ще бъда безкрайно самотен в своята борба. При това, отбележете това специално, драги ми дами и господа... съдебни заседатели и заседателки, аз се боря не за моето лично добруване като като човек и учител (както може някой от вас да си мисли), щото ако за мен беше важно моето егоистично добруване като човек и като учител, тогава и аз също щях да си кютя (както, за жалост, правят огромната част представители на учителската общност!) и блажено щях също, евентуално, да си доживея до заветната пенсийка; аз обаче се боря не толкова срещу една самозабравила се администраторка, аз се боря за нещо, което би следвало да е важно за всички: аз се боря за действителна реформа или промяна на агонизиращата образователна система, боря се за непосредствена и практическа реална демократизация на нашата училищна общност, боря се за истински качествено образование на вашите собствени деца и внуци - ето това поне не го ли съзнавате?! Както и да е, не ща никого да убеждавам за нищо, очевидно не го съзнавате щом като залата в съда и този път, като миналия (и като много пъти преди това по време на другите ми съдебни дела) отново ще бъде празна (ако не броим тъй самотния като мен зрител, именно гражданинът и учителят на преклонна възраст г-н Парпулов, да е жив и здрав!) Ех, да имаше като теб още... десетина достойни и разумни пловдивчани - знаете ли какви чудеса щяхме да направим заедно!

Толкова. Ето това ми е най-обидното. Боли ме направо сърцето от обида. Щото се боря за нещо толкова важно, направо гибелно важно, пък народът изобщо не го съзнава. Не го съзнават очевидно и моите ученици - всички ученици, на които съм преподавал през годините. Защото ако поне някои от тях, поне най-умните и най-добрите, го съзнаваха, знаете ли какво щеше да стане тогава?! Досещате се какво: в пловдивската Съдебна палата нямаше да има зала, която да събере публиката! Но сега и най-малката зала не само е предостатъчна, но ще е и съвсем празна...

Да, добре съзнавам какъв "превъзходен автогол" си вкарвам с тия думи: дежурните ми оплювачи по блог няма да пропуснат да се провикнат най-прочувствено ето как, да го кажа аз сега, та да не се налага да се мъчат да пишат излиянията си въпросните дежурни оплювачи:

- Амче ти, Грънчаров, толкова си ги научил тия твои хиляди ученици щом никой от тях не благоволява да дойде да те подкрепи в съдебната зала бе, Грънчаров?! Очевидно на нищо добро не си ги научил щом на никой от учениците ти не му пука за тебе! Мри си сам и самотен, ти на никой вече не си нужен, Грънчаров! Напразно се хабиш да се бориш, зарежи това съдебно дяло, откажи се, зарежи всичко: толкова неблагодарен народ не ти заслужава жертвата бе, безумецо, бе идиотино Грънчаров!!! По-добре мри да не се мъчиш повече бе, Грънчаров! Що не те порази някой масивен инфаркт в съдебната зала и не пукнеш там, та да се отървеш най-после от униженията?! Животът ти мина съвсем безсмислено, Грънчаров, тая страна е осъдена на загиване, нема ти да я спасиш, луда главо, напразно се хабиш, ти не си нито нов Ботев, нито нов Левски, нещастнико, глупако презрян!!!

Нещо такова ще ми напише непременно дежурната оплювачка по блог, но ето, тази сутрин сам реших да я отменя в непосилната й мръсна работа. Това е положението. Има ли смисъл да пиша още?!

Още нещичко да кажа и ще завърша. Важно е. Подобно е на символ. Невероятно силно е направо.

Аз водя делото си сам - по разбираеми причини, не мога да си позволя адвокат, безработен съм. Е, щях някак да намеря пари за адвокат, но е интересно, че всички адвокати, към които се обърнах, отказаха да водят делото: било тежко, било трудно, било не знам си какво, директорката се била много добре "обосновала" в опрасквателната си заповед, купища компромати е изфабрикувала за да си "докаже" изцяло лъжливата теза. Аз такова чудо не бях виждал: адвокатите единодушно да смятат това съдебно дяло за "предварително загубено" и то при положение, че аз само преди две години вече спечелих абсолютно същото дяло!!! Както и да е, това говори много за това какви са ни адвокатите. Или говори по-скоро за това на какви адвокати попаднах аз, сигурно има и добри адвокати, за които истината, правото и справедливостта значат нещо, но аз нямах късмета да попадна на такъв този път (предният път попаднах на такъв, Феодор Иливанов се казваше, но той сега отказа да ми води дялото - по лично свои някакви си причини). Та ето за какво ви пиша това нещо. Мои приятели, силно загрижени от това, че без адвокат очевидно ще загубя дялото ми уредиха среща с една прочута и много добра пловдивска адвокатка, ще прощавате, ама съм принуден да й спестя тук името - по етични причини. Щяла била да ми води дялото почти без пари, няма как, натоварен с купища документи отидох в нейната кантора в предварително уречения час.

Аз няма сега да описвам перипетиите на нашия многочасов разговор и дебат. Ще кажа финалната, завършващата част. След като разгледа сравнително внимателно материалите по дялото тази адвокатка също категорично заяви, представете ли си, че това съдебно дяло по нейна преценка било... "напълно загубено" (!!!) и по тази причина тя ме съветва за следния разумен изход от така създалата си ситуация; ето какво ми каза тази мъдра и много видяла учена жена:

- Драги ми г-н Грънчаров, няма никакво значение това че сте прав, че истината е на Ваша страна, че сте жертва на някакъв варварски административен произвол на тази наистина самозабравила се директорка. Абсолютно никакво значение няма това, в нашите условия са важни съвсем други неща. Сега нямам време да Ви обяснявам какви, щото нямам време за губене да водя глупави дебати с Вас. Вие ще загубите туй дяло и като капак на всичко ще Ви обременят със съдебните разноски, с хонорари и прочие. Затова Ви съветвам да идете да молите милост от директорката чрез нейния адвокат, той е разумен и почтен човек, познавам го г-н Йордан Дафчев, молете я да Ви прости (!!!) че сте се възпротивил на уволнението й, завеждайки това дяло, молете се за милост и за пощада - та барем да не Ви обременява с разноските! За да не плащате Вие хонорара на адвоката й, молете я да благоволи да прекратите дялото при тия условия: Вие завинаги се отказвате от всякакви съдебни претенции към нея, повече никога няма даже да си мечтаете да ставате учител по философия не само в нейното, но и в никое друго българско училище, а пък тя да благоволи сама да плати хонорара на адвоката си, разбира се, няма да го плати със свои собствени, тя ще го плати с държавни, с училищни пари. Това е най-разумния изход от създалото се положение. Най-добронамерено Ви го казвам. Можете да си посипете за по-голяма убедителност косата с пепел, ако искате си раздерете и ризата, паднете на земята и си блъскайте главата в нея, ревете неутешимо, едва тогава е възможно Вашата бивша господарка да благоволи да Ви прости и да не Ви закача повече! А ако продължите да водите дялото занапред - много ще загазите. Чистосърдечно Ви предупреждавам. Вие явно не съзнавате в каква държава живеем. Властващите винаги са прави! И такива като Вас идиоти не можете да промените този факт.

Ето това ми каза тази почтена и много опитна адвокатка. Предавам есенцията на думите й, водейки се от смисъла. Нямам думи повече какво да кажа. Сами си правете изводите. Аз спирам дотук. Аз, разбира се, ще продължа да водя съдебното дяло, ще продължа да се боря "за правда и за свобода", пък дори това да е последното нещо, което ще направя в живота си.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! И не идвайте в никакъв случай в съдебната зала да ме подкрепите в понеделник. Щото сами може да пострадате ако покажете съпричастност към мен. Не рискувайте излишно добруването си бе, голяма работа, че администратори варварски се били погаврили с някакъв си там човек и учител?! Кютете си, трайте си, мълчете - и само така ще просперирате! Никога не показвайте достойнство! Бъдете винаги лъжливи, подли и малодушни! Този е верният път. А на България... майната й! И на морала - майната му! И на човещината - майната й!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Глупердер!!!!!!!!!!!! Мри като мреш!!!!!!!!!!! На никой не си нужен!!!!!!!!

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров!
Преди всичко желая да Ви уверя, че чувствам искрен респект към личността и интелекта Ви, както и таланта Ви на автор на текстове – специфични и публицистични. Има обаче нещо, което не разбирам – при първото дело, което постанови възстановяване на работното място поради процедурен пропуск при прекратяване на трудовия договор /а не се стига до делото по същество – Вашата компетентност като преподавател/ , а сега – според това, което споделяте след консултациите с различни адвокати вече като процедура нещата са изпипани, та наистина Вашата теза в съда наистина клони към безнадеждност /достойна е позицията на адвокатката, която го е заявила директно/ - та Ви желая добро здраве да минете успешно през тези изпитания!
Ако не публикувате това мнение ще се отнеса с разбиране.
Добромир Асенов

Анонимен каза...

Много интересно, имаш един ученик, който сега е адвокат, казва се Марин Чушков и той ли не иска да ти стане адвоката?... Жалко

Анонимен каза...

МНОГО интересно, г-н Грънчаров, какво говори за ВАС като учител това, че никой ваш бивш ученик не желае да дойде да ви подкрепи?

Анонимен каза...

АIG, откога аз разправям че си подхвърлен на турски съд от 1878, сега видя ли го? Това гламавите байганёвци имат в празните си глави - каквото турчина им е посадил 1878... Да се откажеш завинаги от делото, qе и да преподаваш, тая нормална ли е, предполагам, qе е дебела адвокатка от новите уяли се, не може от години да спи по корем, само спи настрани, ха-ха-ха... Време ти е да прочетеш Мак Гахан и какво казва за байганёвците и турците с представите им за съд... Прочети го, ще те отпусне... И друго - остави това име мутроландия/бандитоландия... Това е в Сицилия, 4икаго, видя в Лас Вегас кво стана... В твоя слуqай имаме въщливи бълхари от Тлъка в Алтъново... Преструват се, че харесват Ботев и Левски, и двамата убити от/заради тях... Сега се учат на някакъв си нов език и опозоряват Кирил и Методий всеки ден - новатор вече нема, има иноватор... Мисля че прости кат задник овчари нарочно навират теа думи в езиковото пространство и стадото от овце ги подема - то смята че са модни и страшно европейски, остави друго, но това комплексирано население смята, че колко по-неразбираеми неща говори, толкова е по-умно... Точно обратното е на английски, страхотните думи са в кабинетите и лабораториите, а обикновените хора ги избягват като смъртта... Например вместо индикатори, предпоqитат стрелки... При вас е точно обратното... Моля те сега ако си уморен се отдай на релакс, така ще настъпи в тебе уелнес... Ол инклусив не е за теб, то е за Атанасостасова, там ще пие портокалов сок като древногръцка богиня и ще получава оргазъм как те е опраскала... Тая социалистическа мумия-изкопаемо има ли египетски или някакъв сплескан мъж между другото?...

Анонимен каза...

Слива, която ражда, я брулят.
Каменов

Ангел Грънчаров каза...

Моят бивш ученик Марин Чушков, мила тъй загрижена другарко, не е адвокат по трудово-правни спорове и дела, специализирал се е в съвсем други по характера си дела и спорове. По тази причина изобщо не е ставало дума с него той да ми става адвокат. Между другото, той ми беше свидетел по първото дяло срещу моето уволнение (спечелено от мен), също така се съгласи да ми стане свидетел и по второто дело.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю "Добромир Асенов", да имате много здраве от мен, но моята теза в съда изобщо не "клони към безнадеждност" - по простата причина, че съм прав, че правдата (истината) е на моя страна. :-)

Ангел Грънчаров каза...

На другарката, дето така патетично ме е запитала:

МНОГО интересно, г-н Грънчаров, какво говори за ВАС като учител това, че никой ваш бивш ученик не желае да дойде да ви подкрепи?

Ще отговоря ето как: мила другарке, това ми говори за следното: че вашата, именно на вас, другарите-комуноиди, "образователна" система (в която вие, не аз и не такива като мен, властвате и тържествувате!) е довела до този именно ефект, а именно, че и моите ученици или ги е страх да дойдат в съда (където следва да се държиш като пълноправен и пълноценен човек-личност и също така гражданин), или пък просто не им пука за ставащото, или пък просто не знаят за случващото се (щото са заети със съвсем други, своите си житейски и жизнени неща) и прочие, и так далее, по причина на което аз тях изобщо, ама изобщо не ги виня за нищо, а виня за всичко именно вас, другарке, дето сте крепителите на въпросната човеконенавистническа и личностно деформираща "образователна", с извинение, система. Толкова. Бъдете здрава! (Ако не сте - лекувайте се: макар че болестта безличност и бездуховност изобщо не може да се лекува!)

Анонимен каза...

Не идвам да го подкрепя че от Australia е дълъг път, разбирате ли това, байгъньовци в панелките с хлебарките?... Я направете пак Народен съд И се изтрепайте от завист че не ставате за чеп за зеле (Карбовски) в Европа, а? С това ще я впечатлите, като се самоизбиете като диваци, 2600 депутати И видни хора убити, а Германия обеси 11 нациста... Диваци сте, ама слушкайте Русия, че иначе Ердоган, по-лошо, а? И ще си спомните Ботев кво вика на празните ви глави, а?...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

На теб кой ти каза, че Ердоган е по-лошо от Путин и от руснаците? Ами ако не е по-лошо? Не аз, Захарий Стоянов го е казал и писал: от московците по-лошо няма! Той, не аз е съжалил за турците - когато руснаците в Задунайская са се развихрили и са показали какво могат! Трябва да се разбира историята включително и със сърцето. В последните 100 години лошо от турци видели ли сме? А от руснаци можеш ли да изброиш лошотиите, които са ни направили - и подлостите, които са извършили спрямо нас, "кръвните им братя"? Давай, изброявай. Прочети поне "Кой?" от все същия Захарий Стоянов. Той там всичко го е казал. А след Захария какво правиха руснаците с българите? А кървавите нощи след 9 септ. 1944 година нима не бяха направени под диктовката на Москва? А 45-те години комунизъм. А 27-те години ченгесарска "демокрация", която и теб прокуди чак в Австралия? Замисли ли се поне малко? Нещо да кажеш сега? Щот много те бива да плямпаш без да мислиш. Още в училището са ти повредили даскалиците акъла и затова още си роб на лъжата за "братята-освободите". Още си подвластен на нея. И в резултат дърдориш пълни нелепици.

Анонимен каза...

AIG, aма чакай, това което казваш се подписвам под него !! Така е, убийствата от бай Тошо и другарите му на 20 000 души бяха руския модел... Но защо овчите бълхари после обичаха тоя престъпник 45 години, а руснаците имаха Горбачов? Горбачов не е американец, нали?... Просто твоя дефект е, че не виждаш силата на руснаците, точно това качество на руснаците е уплашило въшливото селянче Захари, спасило се от турците като се качило на едно дърво... С тази сила едва сразиха Осман паша при Плевен, а защо не го срази въшльо Захари?...

Анонимен каза...

AIG moj mamin... За руските технологии говориш като глупав американец... За тях Русия е мъгла, знаят че е голяма и това е... За Финландия знаят че е в Латинска Америка, а България е Боливия - на мен се е случвало, не си играя на думи...

Тия US тъпанари са една маса от яко работещ и плюскащ пролетариат - капитализма хитро задоволи всичките им примитивни желания, да те занимавам ли сега със схемата на Мазлоу - ядене (некачествено, ама фабричен работник разбира ли от парфюми, да го кажа марксистки)... Глупавия комунизъм тpъбеше как ще задоволи потребностите, ама капитализма го направи...

https://www.simplypsychology.org/maslow.html

Виж Maslow Wikipedia (не е Маслоу, а Мазлоу)… Нещо си го пропуснал май в ЛенинOград, а?...

Комунизма до голяма степен падна от манията на комунистическите задници да се возят в западна кола и манията на жените им да носят австрийски сутиени “Триумф”...

Човечеството е жалка история, любопитно е ти като философ и християнин (май си нито едно от двете) че не го виждаш, ок?...

Така и с глупавите немци-мечтатели... Ако те наистина имаха технология както ракетите Катюша, sorry, ама руснаците ги направиха с техническия си гений...

И фърчаха немски касконосители в небитието на тълпи при 800 градуса целзий...

Ама сега ще четем за чудните нацистки планове как в тайната си база работели над ракетно и ядрено оръжие...

Ракетното оръжие получиха по празните си моцартови тикви от Русия, а ядреното щяха да получат от Америка, ако си бяха поиграли още малко с нервите й...

Това което не знаеш е, че Америка бомбардира Хирошима и Наrасаки, защото Втората световна война масовите жертви на американците бяха из Тихоокеанския район на военни действия с Япония, те не знаеха и бъкел кво е Германия... Като узнаха взеха да бесят немци, искаш ли пак видеото?

https://www.youtube.com/watch?v=fAdaFpHkhW0

Така че не знам от кви позиции говориш, ти като бълхарин имаш келешка представа за света, а той никак не е както си ro мислят в BG...

Що ли те ограмотявам на стари години, има английска поговорка: Не моеш да научиш старо куче на нови номера, ха-ха-ха...


A.