Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 октомври 2017 г.

Един пловдивски образователен дисидент кандидатства за работа в една софийска гимназия



Вчера приятел, който работи в София, ме информира за вакантно учителско място в едно училище в София, ето обявата за него: ОБЯВА: Учител - Философски цикъл. Става дума за 29 СУ "Кузман Шапкарев" в София, което се намира близо до Лъвов мост, който пък, от своя страна, е близо до Централна гара (и автогара) в София, това за мен е важно, щото ще ми се наложи (ако евентуално ме вземат на работа) да пътувам всеки ден, аз ще живея в родното си място Долна баня и всеки ден ще ми се налага да пътувам до София за да си вземам часовете. Та воден от тия съображения аз реших все пак да подам документите си за това учителско място, веднага ги подадох - понеже има и такава възможност човек да подаде документите си по имейла. Сторих го, вече съм кандидат за това учителско място. Просто няма друг изход за момента. Ще опитам. Да видим какво ще стане де.

Та ви се похвалих за този малък шанс, който ми се появи да изляза от толкова принудителната и репресивна "безработица", на която ме осъди самонадеяната и толкова арогантна образователна бюрокрация в Пловдив. В София, добре зная това, нещата са по-различни, там все пак витае един дух на свобода, който, оказа се, в сферата на пловдивското образование, кой знае защо, е непоносим, недопустим, забранен и пр.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! До скоро - и с Богом!

ЗАБЕЛЕЖКА: Дисидент е човек, който активно възразява или се противопоставя на общоприетото или налагано мислене, доктрина, политика, институция и власт или конвенционална социална структура особено при диктаторски и тоталитарни режими. (от Уикипедия, свободната енциклопедия)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ти Гранчаров си кандидатствай за това учителско място, но аз пък ще пиша до ръководството на това училище и ще им разкажа кой и какъв си, ще ги предпазя от опасността да си сложат такъв таралеж в гащите!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще им разкажа ,че си най-големият некадърник, какъвто изобщо е имало някога в историята на българското училище!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще помогна на директорката на това училище да не направи такава ужасна грешка да вземе точно теб на работа!!!!!!!!!!!!!!!! Ще и кажа, че дипломата ти и свидетелството ти за клас квалификация са невалидни и фалшиви първо защото са комунистически, издадени са в комунистическо време, защото си учил в СССР и най-вече защото официално два пъти си уволняван по член 328 ал 1, т. 5 което значи, че си доказан некадърник, който не може да преподава философия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Няма да ти се отвори парашута, нещастнико!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще видиш ти, няма да ти позволя да излъжеш хората, които не те познават!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Идеята е хубава!!!!

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

До другарката "удивителна":
изтрийте си пяната от устата и си изпийте хапчететата срещу бяс. На ръба на истеричен припадък сте.