Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Еврика: ставам бодител, не ща да съм будител - нам са нужни бодители!



Аз лично не ща да съм будител, оцапаха тази дума щом сложиха ченге от ДС за "Будител на годината", аз по тая причина ставам вече БОДИТЕЛ!!!!! :-)

Всъщност, като се замисля, изпълнявайки длъжността си на философ, винаги съм бил бодител, едва сега обаче го осъзнавам! Еврика!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

думата я "оцапахте"вие а "бодители" няма как да станете защото сте "бодатели"и да разбираме че кранчето спря

Nina Nikolova

Ангел Грънчаров каза...

Nina Nikolova Не можах да Ви разбера тъй дълбокомудрото изказвате, кои сме тие "ние", що е "бодатели", ка какво "кранче" говорите, помагайте, другарко, в пълно недоумение съм?! :-)

Анонимен каза...

Вашето недоумение ме радва,господине :)

Nina Nikolova

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте извратена, другарко... емоциите са ви нездрави... комунистка ли сте? :-) Щото това обяснява всичко... :-)

Анонимен каза...

Отговарям на въпроса ви с не,а емоциите оставям на вас.Успешен и емоционален ден ви желая!:)

Nina Nikolova

Ангел Грънчаров каза...

Nina Nikolova Другарке, никакви емоции нема, просто сте казала нещо непонятно, човешки Ви помолих да ми го обясните, Вие се държите като... партийна другарка от близкото минало!

Анонимен каза...

И котките знаят, че при Грънчаров друго, освен емоции, няма. Той е ИЗЦЯЛО същество на емоциите. За него аргументите нямат значение. Нито логиката и разумът. Женската природа изцяло преобладава в него.

Анонимен каза...

Другарко Анасссстассссосссссова, Вие като лесбийка да нямате в такъв случай сексуални щения към Грънчаров та сте се така привързала към него? :)))))

Анонимен каза...

Туй последното пак от "Камен Велинов". ;-)