Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 ноември 2017 г.

Фрагменти от живота на баба Марийка - и едно видео, предназначено за полицията







Тия записи са направени днес, баба Марийка ме повика спешно, срещнахме се, обясни ми последните си проблеми, разговаряхме (по телефона) с полицейския инспектор по нейния казус - защото полицията вече 4-ти - да, четвърти месец!!! - безуспешно търси и все още не намира уличните хулигани, които на 24 август замеряха с камъни и удариха по главата бездомната бабичка. Та този вторият запис е предназначен за полицията.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Важното е, че Мария вече живее под покрив.

Unknown каза...

Докато баба Марийка, която виждаме тук като съвсем адекватна, храни бездомните животни, други хора, много повече на брой, редовно слагат отрова, за да ги унищожат, замерват ги, осакатяват ги.
Редът в държавата ни е такъв, че тези, които се грижат за животните биват осъждани, смятани за луди и гонени от жилищата им.
А онези, които ги убиват остават абсолютно безнаказани.
Имате ли някакво обяснение за този български феномен?

Анонимен каза...

Всъщност, другарко Василева, уличните кучета трябва да бъдат ИЗТРЕБЕНИ. В името на доброто на хората. Дегенерати като Мария само задълбочават проблема с кучешката агресия и болестите.

Ангел Грънчаров каза...

Ами излиза, тъй войнствена анонимна другарко, че не само уличните котки и кучета трябва да бъдат изтребени (по вашата тъй бляскава "логика"), но и "дегенерати" като баба Марийка (и такива като мен, дето помагаме на "дегенератите"!) също трябва да бъдат изтребени, та да настъпи всеобщото организирано щастие на комунизма, нали тази е потайната ви мисъл? Кажете де, излейте си сърцето, нали масовият терор спрямо всичко, което не е комунист-комуноид, трябва да бъде избито?!

Ангел Грънчаров каза...

"... Редът в държавата ни е такъв, че тези, които се грижат за животните биват осъждани, смятани за луди и гонени от жилищата им.
А онези, които ги убиват остават абсолютно безнаказани.
Имате ли някакво обяснение за този български феномен?"

Моето обяснение е, че в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ всичко е наопаки на правилното, на доброто, на разумното. Затова така е у нас. А е така защото ний, гражданите, само стоим и гледаме - докато мутрите и бандитите, задаващи тон в държавата ни, безчинстват и вилнеят.

гАд каза...

За щастие, достатъчно често тези които се гаврят с животните биват наказани в последно време. Та има подобрение в това отношение

Но хайде да не украсяваме нещата. Бабата не е изгонена защото обича да храни животните ;)
И аз си храня домашният котарак, но това по никакъв начин не пречи на съседите ми.

Мария Василева каза...

Нещо не го виждам подобрението, влезте в някоя група за която й да е порода куче например и ще видите маса оплаквания " отровиха ми кучето", в приютите на много места има петиции да бъдат затворени поради лошото отношение към животните, защитниците и зоополицаите изнемогват и непрекъснато търсят пари от всякъде за да платят сметки при ветеринари на изоставени, бити, премазани, осакатени от деца животни. Смазващи клипове и снимки.
Дела на такива като анонимния в 22:11 часа. Ужас! Тръгнал Ганьо за ЕС! Там такива като нея само за такова изказване ще получат солидна
глоба- да бъдат ИЗТРЕБЕНИ!
През август наблюдавах граждански движения в Цюрих за затваряне на зоологическите градини. А там условията за животните са идеални. Протестираха, че животните трябва да са в естествена среда, че имаше дресирани тюлени, които изнасяха представления в специална зала
( която беше с басейн и климатик), че имало възможност деца да се возят на гърба на слон и жираф срещу надбавка в билета...Хич няма да се учудя, ако закрият зоологическите градини, в пресата пишеше, че близо 90% в кантона били за закриване по съображения защита на животните.
Ей,в България не само човек, но куче и коте не може да съществуват нормално!
Ако наричате украсяване или преувеличаване това, че жената баба Марийка спеше на улицата по причина на котки в дома й, в който миришело, ама й били спрели съседите водата, пък искали да не мирише! И бам!- вече злобарите имат причина да я изгонят от дома й. А на улицата по каква причина я замерват с камъни?
Пълен упадък на нравите, това е причината, да вършат зло винаги са готови!
Гледахте ли клипа? Виждате ли как спретнато за възрастта си е облечена, на 82 години, когато повечето на тази възраст са си изгубили акъла, не чувате ли как говори, какъв речник и каква памет има, не забелязвате ли, че слага храна на земята на постелено с хартии, да не замърсява, че прибира опаковките старателно в торбичките си..И тази жена коментиращи тук искаха да я пратят в лудница! Добре, че беше Грънчаров да се застъпи и да я уреди някак си, всички инстанции само пишеха и се оправдаваха, но никой не и помогна. Защо я мразят всички баба Марийка? Това е следващия ми, отново риторичен въпрос. Няма нужда да пишете, просто се замислете да си намерите отговор, за вас си.

гАд каза...

Дам, понякога се престарават природозащитниците. Зоологическите градини имат и полезни функции по отношение запазването на някои видове.

На бабата и намериха квартира, но спеше на улицата защото отказваше да не носи вкъщи торбите с храна събрана от контейнерите. За какво ви говори това ? :)
Окрасявате, удобно пропускайки някои моменти.
Съседите и едва ли от скука са се хванали с нея... Но веднага ги оплюват... Иначе тук всички са хуманисти, но никой не си прибра вкъщи бабата, включително и Грънчаров.