Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 ноември 2017 г.

Спомен от зората на непрокопсалата ни демокрация



Съвсем случайно (наложи ми се да ровя в стари мои книжа) попаднах на ето тези обяви, те са от началото на 90-те години на миналия век!



Тия обяви бяха разлепяни по автобусните спирки, слагани бяха с кабърчета по дърветата, лепени бяха по стълбовете - и в София, и в Пловдив.



Публикувам ги като исторически факт, че още в онова време сме се опитвали да помагаме на хората да станат свободни личности, уверено вървящи към избраното от тях бъдеще - и към успеха си.









Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

На тия хора, дето си им взел парите за курсове по личностно развитие и стратегия на успеха, трябва да им върнеш взетите суми, заедно със законната лихва за периода. Ти собственото си личностно развитие не можеш да издигнеш и задържиш на ниво гимназиален учител, а си излъгал хората да им вземеш парите за обучение в област, където си абсолютно некомпетентен.

Ангел Грънчаров каза...

Защо смятате така ма, мила другарко? :-) Защо сте тъй жестока с мен? :-) Защо тъй силно ме мразите? :-) Вие, апропо, знаете ли що е туй нещо, личността, другарке комуноидке? :-V) Туй нещо не Ви ли е съвсем чуждо? :-)

Анонимен каза...

Ширпопреба...