Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 11 ноември 2017 г.

Малък откъс от моята съдебна пледоария



Постоянно почти мисля (и понякога дори пиша) пледоарията си, която възнамерявам да произнеса на наближаващото (най-вероятно последно - за ниво Районен съд) заседание по съдебното дяло, което заведох срещу директорката на пловдивската ПГЕЕ, която за втори път в продължение на три години ме опраска (уволни) от моята работа като дългогодишен учител по философия и гражданско образование в това училище; сам си водя делото, нямам адвокат - по съвсем понятни причини, безработен съм. Ето един малък откъс от подготвяната моя заключителна реч пред съда:

... Бидейки учител по философия с демократични убеждения години наред съм работил за очовечаването на тъй враждебната на човека, на личностното начало и така ненавиждаща свободата система на административно-командното "образование", което аз по тази причина наричам НЕобразование. В тази посока направих нещо съвсем простичко: реших да се държа с учениците си съвсем човечно, да зачитам и уважавам тяхната личност и свобода.

И това се оказа, представяте ли си, моят най-тежък "грях", това се оказа моето, видите ли, най-непростимо "престъпление" - заради което незабавно бях наказан! Опраскаха ме церберите на противочовешката система и блюстителите на непоносимото статукво тъкмо защото се уплашиха, че ако моят пример стане заразителен, тяхната тъй уютна тиранична система, гарантираща им доживотно властване, ще рухне като пясъчна кула.

Аз се оказах сериозна заплаха за техния презрян комфорт. Аз застраших техните егоистични интереси. И по тази причина те ми обявиха безпощадна война. Те видяха в мое лице своя най-страшен враг - и аз бях станал техен кошмар!

Опрасквайки мен, те с това свое действие показаха, че ще се борят докато имат сили с реалната демократизация, а това значи решителна декомунизация на тъй любимата им система, всеки опит за очовечаване на системата те възприемаха като заплаха за тяхното лично добруване. Правете си сметката докъде се е стигнало в българското училище и образование щом като неговите ръководни кадри без капка неудобство си позволяват да демонстрират такава злобна ненавист към промяната, към същинската училищно-образователна реформа!...

Спирам с цитирането на речта си дотук. За да не помагам на адвоката на противната страна, издавайки останалите си тези. Тук си позволих да съобщя само една от своите тези - тази, срещу която той не може да противопостави нищо. Щото тя съвсем точно отразява най-съкровените копнежи на довереницата му.

Която му плаща хонорара от твоите, уважаеми тъй наивни и безхаберни ми данъкоплатецо! Спирам дотук, желая ви хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, аз в събота не съм ти влизал в блогчето, че си имам по-важни работи за през почивните дни, но не пречи със закъснение да констатирам, че си голем тъпунгер.
Бай Ангел Тъпунгера!
Глей само какви си ги изсрал в съда, аз да съм съдия следващия път ще те тикна в пандиза за обида, само да те чуя да ми мрънкаш за декомунизация и реална демокрация, тъпунгер с тъпунгерите!

Анонимен каза...

Госпожо Ментекадър-Анасссстасссссоссссова пак не сте си пила хапчетата! :)))) Пишете малко по-културно де, даскалица сте все пак!