Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 ноември 2017 г.

Понятието "български патриот-русофил" е пълна идиотщина, перверзия, гнусотия




... Промосковски “проКлетници” и в днешно време потвърждават широко разпространенето схващане на българите от края на 19 и началото на 20 век, че хората у нас се делят на патриоти и русофили, както още Симеон Радев казва от в “Строителите на съвременна България”. Опитът на руско-българските социални инженери да съчетаят в наши дни патриотизма с русофилство е на път да се провали с братската помощ на високомерието на “братушките”.

Как да не ги обичаш тези освободители, чиито рупори наричат българите скотове и дебили, помагайки на невежите слепци да се ограмотят малко и да прогледнат за истината в мътните води на “течната дружба”! (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой акцент: Българите се делят на патриоти и русофили. Думи на Симеон Радев от книгата му "Строителите на съвременна България".

В контекста на руското отношение към България и българите, проявявано неведнъж, трябва да приемем като безспорна истина, че няма как да си едновременно патриот и русофил: тия две неща са несъвместими, те органически не се понасят.

Затова понятието "български патриот-русофил" е пълна идиотщина, перверзия, гнусотия.

ДОБАВКА от THEROCK: Думата “русофоб” е руско изобретение, с което руснаците заклеймяват българските патриоти след Освобождението, когато същите виждат че Руската империя просто иска да замести Османската империя във владението над българите. И така можем да се ориентираме кои са истинските български патриоти, това са българите, които руснаците наричат “русофоби”.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Четох, четох статията на г-н Инджев и за себе си заключих следното:

Това московците и адептите им са много прости хора. Там, където свършва простотията, оттам насетне е само тяхна територия. Каквато и работа да отпочнат ребятата, тя винаги завършва с обратното на целения резултат. Може да е някаква вариация на законите на Мърфи, обаче за Московията действа с неотменимостта на природен закон. Горещо искам да поощря тези маладци да продължават в същия дух – с космически измерения глупашки, със същата удивителна несръчност и точно толкова дебелашки и недодялано. Сами ще се удивят от постигнатото, ако все още им е до това. Щото много скоро от Московията камък върху камък няма да остане, ама много скоро, вервайте ми.

ИВАНОВА

Ursus Major каза...

Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,Бай Ангел Тъпунгера,

Анонимен каза...

Другарката Ментекадър-Анасссстасссоссссова се побърка окончателно, горката! :(((((