Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 ноември 2017 г.

Народът няма духовните сили да се бори, народът сякаш се е примирил с неминуемата си гибел!


По повод на моята Персонална покана до някои личности и медии получих следния отговор от мой отдавнашен приятел:

Знаеш ли, приятелю, винаги съм си мислел, че да се инфилтрираш в една система (за да я разложиш отвътре, ако си й противник) априори е въпрос на тактически мероприятия, които, добре прикрити и с цялата артистичност на самозабравянето, е оправдано да извършиш...

Защо се бориш срещу?! Бори се да си част и тогава разрушавай - или по-скоро гради по свой тертип!

Уютна вечер и поздрави в къщи! Вземи се обади да се срещнем и да поговорим повече.

Това ми е написал този човек, чиято самоличност нарочно запазвам в тайна, а пък аз му отговорих следното:

Здравей,

Напълно си прав, аз точно това правих, действах като шпионин вътре в системата цели 30-тина години, но бях разконспириран (по-скоро сам и съвсем съзнателно се разконспирирах!), обявих се като открит борец срещу въпросната система, а причините за това са че системата вече е стигнала до крайната степен на абсурда, на разпада и на деморализацията си, поради което вече е непростимо да бъде крепена, пазена, оставяна да гние; тази система всекидневно вреди не само на младите, на децата и на внуците ни, тя вреди и на цялата ни нация.

Та работата е сериозна, проблемът не е за моето кротичко стоене в системата, а за значително по-важни неща. За жалост обаче на пръсти се броят тези хора, които разбират това и евентуално са готови да ме подкрепят с нещо реално. Изглежда сме оставили всичко да иде на поразия, народът няма духовните сили да се бори, народът сякаш се е примирил с неминуемата си гибел.

Понеже знам, че си много зает, предпочитам ти да ми се обадиш когато имаш време, аз в момента съм напълно свободен, разполагам с много време поради това че съм "безработен" (макар че всъщност се скъсвам от каква ли не работа, но тя е все "на ползу роду"). Моят телефонен номер е 0878269488.

Хубав ден ти желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Факт е, че вече си одъртял и както казва народът, "миришеш на пръст", но това не означава, че като гушнеш букета, заедно с теб ще умре целият български народ и цялата държава. Това е съвсем проста и нормална част от кръговрата на живота - човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека другият да живее по-добре!
А ти, вместо да си отидеш от тоя свят с приличие и достойнство, си тръгнал да грачиш като гарван на гробища, как целият народ умирал. Не умира нито народът, нито държавата. Само твоето изхабено и овехтяло тяло умира, не си нито първият, нито последният, всеки човек рано или късно умира.
Затова престани да пишеш глупости и приеми своята участ с достойнство.

Анонимен каза...

Това "инфилтрация" е понятие от шпионските романи и филми от соца - Б. Райнов и др. и тем подобни... Тази лексика на ДС, заедно със съпътствуващите съвети странно изплува в 2017... И това в "черния петък"...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много си любезна, но доста си се объркала, аз не умирам, такива като мен... не умират, сфащаш ли за какво намеквам?! :-) Който падне в бой за свобода той не умира... аз съм твоя кошмар, другарко, щото няма никога да умра! :-) Можеш по този повод да идеш се фърлиш от... 13-ия етаж! :-)

Анонимен каза...

"Напълно си прав, аз точно това правих, действах като шпионин вътре в системата цели 30-тина години, но бях разконспириран (по-скоро сам и съвсем съзнателно се разконспирирах!)"
Респект! Толкова продължително шпионствуване е рядко срещано!

Другарката каза...

"аз съм твоя кошмар, другарко, щото няма никога да умра! :-) Можеш по този повод да идеш се фърлиш от... 13-ия етаж! :-)"

Пий си хапчетата за сърцето и за главата, и чукай на дърво. Аз вече съм се оправила в тоя живот, предоволна съм от него, много му се радвам и нямам причина да скачам откъдето и да било. Ти да му мислиш как ще изкараш зимата и дали ще окрякаш до пролетта. Айде бягай в мазето да претакаш кацата с кисело зеле, че другия месец ще ми ядеш рошавата :)

Анонимен каза...

Тази последната другарка била много отворена бе!? Какъв език и стил има само а?! Подходящ тъкмо за учителка! Сега сещате ли се защо простащината у нас е така напреднала? Ами щото разпищолени мутреси-учителки и директорки учат децата ни. Леле Попова ти ли си ма, душо? Как върви пенсионерския живот? Анастасова да не ти е обещала пак да те вземе на работа та затова и удряш това рамо? Пуста лакомия за пари....